Снимка БГНЕСОграничените военни удари на Съединените щати, Франция и Великобритания

...
Снимка БГНЕСОграничените военни удари на Съединените щати, Франция и Великобритания
Коментари Харесай

Джеймс Пардю: Военните удари срещу Сирия няма да доведат до война с Русия

Снимка БГНЕС
Ограничените военни удари на Съединените щати, Франция и Англия против Сирия няма да доведат до война с Русия. Това съобщи някогашният американски дипломат у нас Джеймс Пардю пред БНР.

„ Не мисля, че това ще промени дълготрайно връзките сред Съединените щати и Русия. Не мисля, че това усилва опасността от някаква пагубна борба. Просто нямам доверие “.

Посланик Пардю, който има и близо 30-годишна кариера във въоръжените сили на Съединени американски щати, разяснява и опцията Русия да реагира с дестабилизиране на други страни.

„ Това би било огромна неточност. Съединените щати, Франция и Англия бяха доста ясни довечера, че използването на химически оръжия против цивилни е нарушаване на интернационалното право. Затова, съгласно мен, тези удари са законни “, съобщи Джеймс Пардю в изявление за " Хоризонт ".

Какво чака да последва в американско-руските връзки пред " Хоризонт " на БНР показа и професорът по история на Студената война Марк Креймър от Харвардския университет.

„ Ще има, несъмнено, много огромно напрежение, както и взаимни обвинявания сред Русия и Съединените щати и сред Русия и Англия и Франция. Но бих споделил, че рискът от огромен боен конфликт поради Сирия е най-малък. Нито една от страните няма интерес от това “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР