Снимка БГНЕСКитай започва изпитания на вода на първия собствен самолетоносач,

...
Снимка БГНЕСКитай започва изпитания на вода на първия собствен самолетоносач,
Коментари Харесай

Китай започва изпитания на вода на първия собствен самолетоносач

Снимка БГНЕС
Китай стартира тествания на вода на първия личен самолетоносач, предават китайската организация Xinhua и TACC, представени от Агенция Фокус.
Това ще бъде вторият транспортен съд от подобен клас на въоръжение в китайската войска. Изпитанията стартират на 13 май. Самолетоносачът с водоизместимост 70 хиляди тона към момента няма свое име, само че китайската преса го назовава „ Шандун “. Той е издигнат по сходство на първия китайски самолетоносач „ Ляонин “, който е бил преправен на основата на някогашния руски самолетоносещ крайцер „ Варяг “, закупен от Украйна.
По данни на китайския щемпел Китай е почнал строителството и на трети самолетоносач, който ще бъде екипиран със актуален електромагнитен катапулт, който ще форсира излитането на самолетите.

" Сега " напомня:

Строителството на първия китайски самолетоносач лично произвеждане стартира на 11 ноември 2013 година Дължината на кораба Type 001A е 315 метра, ширината – 75 метра, тежи 70 000 тона. На боцкам могат да бъдат основани 36 изтребителя " Цзян-15 " (J-15). Първият китайски самолетоносач „ Ляонин “ е ремонтиран руски транспортен съд, който беше признат на въоръжение във флота през 2012 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР