Снимка БГНЕСКъм 26 април 2018 г. общият брой на служителите

...
Снимка БГНЕСКъм 26 април 2018 г. общият брой на служителите
Коментари Харесай

Валентин Радев признава, че никой не знае точният брой на администрацията в МВР

Снимка БГНЕС
Към 26 април 2018 година общият брой на чиновниците от профилираната администрация е 4611 броя. Тук са причислени и чиновниците от Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи. Това декларира вътрешният министър Валентин Радев в отговор на депутатски въпрос за броя на чиновниците в администрацията на Министерство на вътрешните работи, предава БГНЕС.

Общият брой на чиновниците на общата администрация е 6942, профилираната – 4611. Тук се причисляват и чиновници, заемащи длъжности за лица работещи по трудово правно отношение, които извършват функционалности на обслужващ личен състав за реализиране на спомагателни действия – разчистване на служебни и складови пространства, поддръжка на здания, прилежащите им площи, поддръжка на вътрешно водоснабдяване, канализация, развъждане на служебни животни – кучета, коне, имаме и такива – в полицията, и други.

Това са двете цифри. Аз ги събрах – 11 500, общо към 24%. Имам и друго число – 13,5. Аз самият се пробвам да ги накарам да изчислят точния брой на администрацията. Поради разнообразни способи за оформяне и записване в законите какво тъкмо е администрация и другия метод на отчитане на броя на администрацията в другите ведомства, е мъчно към този момент да създадем това съпоставяне, само че е предоставена такава задача и сътрудниците го вършат, изяснява министър Радев. Още, когато пристигнах в Министерството на вътрешните работи, ние със синдикатите се разбрахме, че ще създадем структурно-функционален модел – първо, в случай че има по огромна администрация, може да я понижим, в случай че няма или пък са по-малко, може да ги увеличим, изобщо какво да се случва в министерството. Да не употребявам думата промени, само че тези промени ще бъдат направени, чакаме това да се случи – аз споделих в средата на годината. В момента върви и работя върху по-голямата социална поръчка – създали сме една стъпка, чакаме и втора, имаме информацията от Световната банка и това ще се случи, акцентира още Валентин Радев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР