Снимка: БГНЕСБСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов по сделката

...
Снимка: БГНЕСБСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов по сделката
Коментари Харесай

БСП дава сделката за ЧЕЗ на прокуратурата

Снимка: БГНЕС

Българска социалистическа партия изиска чуване на премиера Бойко Борисов по договорката за ЧЕЗ да влезе предпочитано като първа точка на утрешното съвещание на Народното събрание. Социалистите упорстват и да бъде основана парламентарна анкетна комисия, която да обясни всички условия към договорката. Това разгласи соцлидерът Корнелия Нинова. И добави: „ Досието по приватизацията на ЧЕЗ отпътува за прокуратурата ”.
По думите й левицата е изрично срещу договорката защото била " неразбираема и подмолна ". „ Не се знае кой е крайният покупател, не се знае кой финансира договорката и какво ще е бъдещето на сдружението. Правителството на Борисов принася в жертва 3 млн. българи, които са клиенти на сдружението “, съобщи Нинова.
„ Искаме прекъсване на договорката посредством всички законови механизми. При разкриване на нова процедура нашата позиция е, че страната би трябвало да взе участие наедно с други купувачи на пазарен принцип, а не да национализира. Това няма да бъде казус за държавното управление на Борисов. Подобни държавни сдружения има и в Европа ”, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова посочи, че в четвъртък има среща с чешкия дипломат, на който ще връчи писмо с въпроси към неговото държавно управление - какви гаранции са дадени за договорката пред чешката страна, кои банки или офшорни компании ще правят заплащането и правилен ли е слухът, че заплащането към този момент е осъществено в петък.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР