Снимка: БГНЕС Софийският апелативен съд пусна от ареста срещу парична

...
Снимка: БГНЕС Софийският апелативен съд пусна от ареста срещу парична
Коментари Харесай

Няма достатъчно доказателства срещу обвинените за отвличането на Адриан Златков


Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд пусна от ареста против парична гаранция четиримата обвинени за отвличането на 25-годишния Адриан Златков. Апелативните съдии оповестиха, че проверяващите не са показали задоволително данни за съпричастността им към закононарушението.

Преди това Софийският градски съд бе решил, че те би трябвало да бъдат арестувани под стража, макар че доказателствата по делото бяха оценени като " нищожни " и " косвени ".

По 10 000 лв. за свободата си би трябвало да платят Ивайло Борисов-Ториното, Мартин Марков и Георги Джамбазов. Здравка Стефанова е с гаранция от 5000 лева

" С тези доказателства неоправдателна присъда не може да бъде постановена ", разгласи ръководителят на правосъдния състав Даниела Талева. Тя въпреки всичко сподели, че по делото има прекалено много съвпадения, с цел да са единствено плод на случайност.

Прокуратурата показа данни от сръбските управляващи за SIM картите, с които похитителите евентуално са преговаряли с предприемача Тони Златков за освобождението на сина му. Държавното обвиняване показа и данни за придвижването на колите, които са били употребявани за отвличането на Адриан Златков.

Защитата се оплака, че на трима от обвинените е било предлагано да станат предпазени очевидци по делото, в случай че проговорят за четвъртия - Ивайло Борисов-Ториното. Те похвалиха апелативния съд за решението и нападнаха прокуратурата, че се е появила в правосъдната зала с " докладни, зрънца, пъзелчета и други детски играчки, с цел да желае мярка за неотклонение " задържане ".

Преди това държавното обвиняване прикани съда да задържи обвинените, като регистрира, че законовата тежест на отвличането е като тази на умишленото ликвидиране.

Адриан Златков беше отвлечен край Герман на 30 август и освободен незасегнат на 10 септември 2017 година Значителна част от доказателствения материал против четиримата е събран с дейното съдействие на сръбската полиция и прокуратура.

Преди седмица адвокатката на Ториното Мариана Тодорова разяснява, че съгласно прокуратурата Борисов и Мартин Марков са обезпечили две коли, които похитителите употребявали при отвличането. Другите двама обвинени отговаряли за СИМ-картите, с които са водени договарянията за откупа.

Четиримата бяха арестувани преди няколко дни по време на „ интервенция по привеждане на престъпния контингент в страната в популярност “. По делото за отвличането на Адриян Златков е бил разпитван и самият Златомир Иванов – Златко Баретата, само че против него не са повдигнати обвинявания.

Бащата на похитения Тони Златков е притежател на известна столична автокъща. Той персонално водеше договарянията по откупа на сина си, само че не разкри пред медиите какъв брой е платил за освобождението му.

Освен с близостта му до Баретата, Ивайло Борисов за последно нашумя в края на февруари 2016 година, когато трима негови гардове пребиха на Околовръстното шосе младо семейство поради спречкване на пътя. По случая на съда бяха предадени Александър Гечев, Георги Близнаков и Христо Христов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР