снимка БГНЕС Скоро ще бъдат обявени разкрития за корупция срещу

...
снимка БГНЕС Скоро ще бъдат обявени разкрития за корупция срещу
Коментари Харесай

Шефът на комисия Антикорупция обеща акция срещу магистрат


фотография БГНЕС

Скоро ще бъдат оповестени разкрития за корупция против магистрат, даде обещание в четвъртък шефът на комисия " Антикорупция " Пламен Георгиев по време на своето посещаване в Велико Търново. По думите му работата по този случай е напреднала доста.

" Сигнали (за корупция) и информация има доста, само че очевидно до момента не са се получавали приемливи съответни резултати по обособените случаи, тъй като е мъчно да се съберат годни доказателства за тези действия. Но това е нашата работа ", сподели Георгиев.

Той поддържа и предлагането ДАНС да може да вкарва сътрудници под прикритие в администрация, частния бизнес и свободните специалности. Георгиев обвърза тези промени с битката с корупция в частния бранш.

" При състояние че корупционните действия са сложни за откриване и доказване закононарушения, то очевидно е належащо да има хора, които да дават информация от вътрешната страна. Ако няма такива сътрудници, от кое място ще се получава информация за корупция. Щом законодателят е приел и инкриминирал корупция в частния бранш, разумно е идната стъпка да е точно тази ", сподели шефът на антикорупционната комисия, представен от lex.bg.

Законодателят обаче към момента не е приел поправките в Наказателния кодекс, които целяха огромна битка с корупцията в частния бранш. Причината е, че всички, с изключение на вносителите от Министерството на правораздаването, имаха съществени рецензии против законопроекта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР