Снимка АПИСитуацията в Пампорово продължава да е изключително тежка. Все

...
Снимка АПИСитуацията в Пампорово продължава да е изключително тежка. Все
Коментари Харесай

Пампорово е откъснато от света! Блокирани са туристи, снегът поваля дървета върху пътищата

Снимка АПИ

Ситуацията в Пампорово продължава да е извънредно тежка. Все още пътят към курорта е недосегаем. Освен огромното количество сняг, дървета са паднали върху пътя, което още повече затруднява почистването му. В курорта са блокирани редица туристи. Достъпът до ски пистата е блокиран.

От АПИ оповестяват, че заради изобилния снеговалеж и усложнената конюнктура в област Смолян е лимитирано придвижването за всички моторни транспортни средства през  проходите „ Пампорово “ и „ Превала “. През нощта, със заповед на регионалния шеф Недялко Славов,  в региона бе оповестено бедствено състояние, съобщи trafficnews.bg .
Падналият тежък и влажен сняг е повалил множеството  дървета и заради това  е лимитирано придвижването за всички транспортни средства по третокласните пътища  ІІІ-861 от  31-ви км (граница с област Пловдив) до разклона за Национална астрономическа обсерватория, както и по път III-8631 Момчиловци – Славейно – Момина вода. Екипи работят за премахване на падналите дървета, с цел да може снегорините колкото се може по-скоро да стартират почистването на правите и придвижването по тях да бъде възобновено. Инж. Дончо Атанасов е в област Смолян и координира работата на екипите.

Ограничено е прекосяването на тежкотоварните камиони над 12 тона през прохода „ Рожен “, както и придвижването на МПС с ремаркета и полуремаркета.  

АПИ моли водачите, на които им следва пътешестване да потеглят единствено с коли готови за придвижване при зимни условия. Да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като не подхващат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми, затруднява работата на снегорините и попречва пътуването на всички останали водачи. Близо 500 профилирани машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Работата на екипите продължава.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР