Снежно и студено утро посрещна тази сутрин пловдивчани. Градът е

...
Снежно и студено утро посрещна тази сутрин пловдивчани. Градът е
Коментари Харесай

Снежно утро в Пловдив! Киша по тротоарите, улиците са почистени

Снежно и студено утро посрещна тази заран пловдивчани. Градът е прошарен, а термометрите демонстрират 2 градуса. Въпреки снощния снеговалеж, придвижването в града е обикновено, улиците са почистени. Заснежени са единствено тротоарите и някои от дребните улици, само че снегът по-скоро се е трансформирал в киша.

По данни на Национален институт по метеорология и хидрология към 05.00 часа в понеделник най-вече сняг е паднал в Хасково - 21 сантиметра. Значителна снежна завивка има и във Враца - 13 см, София - 11 см, Велико Търново - 9 см и Чирпан - 8 см. В планините новият сняг е доста повече. Временно е затворен Троянския проход поради обичайните за региона снегонавявания. А по пътищата в област Смолян са наложителни веригите.

В София тази нощ по отношение на преваляванията от сняг са осъществявани по няколко обработки със смеси против замръзване. Фирмите, ангажирани със зимното разчистване на града са обработвали със смеси против замръзване, правили са и избутване на сняг по трасетата на градския превоз, вътрешно-квартални улици, стръмни сектори и мостови уреди, както и общинска пътна мрежа, Южната дъга на Околовръстен път и „ Самоковско шосе “. На терен са работили 139 снегопочистващи машини, оповестяват от Столична община.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР