Снежните бури в Полша предизвикаха широкообхватни нарушения на движението и

...
Снежните бури в Полша предизвикаха широкообхватни нарушения на движението и
Коментари Харесай

Европа се подготвя за още снежно време

Снежните стихии в Полша провокираха широкообхватни нарушавания на придвижването и предизвестия за лавини, заяви Евро нюз.

Полският институт по метеорология разгласи предизвестие за утежняване на времето в цялата страна в неделя. Студеният атмосферен фронт " Brygida " донесе сняг и мощни ветрове в доста огромни райони.

В полския регион Копа Кондрака планински спасители съумяха да спасят трима души, затрупани от лавина. Те избавиха мъж и 11-годишния му наследник, както и жена, отчасти затрупана от лавина наоколо до Шпигласова Пшелеч.

Снегът спря и работата на лондонските летища.

Жълт код остава в действие за Югозападна Англия, Лондон и Шотландия и се чака нарушаванията в пътуването да продължат най-малко до през днешния ден сутринта. Влаковете закъсняват, а водачите на транспортни средства са посъветвани да бъдат изключително деликатни след няколко случая по автомагистралите.

БГНЕС напомня, че нощес единствената писта на летище „ Станстед “ беше затворена, с цел да може да се почисти снегът. На летище „ Хийтроу “ през вчерашния ден бяха анулирани над 50 полета заради мъгла. Очаква се неприятното време да продължи няколко дни.

Очаква се още сняг.



Очаква се снежната конюнктура да продължи и в други европейски страни. В Централна Франция бяха регистрирани първите снеговалежи, а в скандинавските страни се чака температурите да доближат до -23 градуса по Целзий.

Студеното време съставлява сериозен стрес тест за енергийната инфраструктура на Европа , защото няколко държавни управления предизвестиха за вероятни спирания на електрозахранването през зимните месеци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР