Снежната покривка на прохода Шипка вече е над 25 см.

...
Снежната покривка на прохода Шипка вече е над 25 см.
Коментари Харесай

Снежната покривка на прохода Шипка е над 25 см

Снежната завивка на прохода " Шипка " към този момент е над 25 см. Пътят към върха се почиства и от началото на седмицата преминаващите през прохода се радват на пухкавия бял сняг на върха.  

Според доктор Чавдар Ангелов, шеф на Национален парк-музей “Шипка-Бузлуджа ”, по традиция когато падне първият сняг метода към паметника се затваря.

" Всеки, който се насочва насам през зимните месеци, би трябвало да е наясно, че може да стигне до него единствено пеш. Идващите би трябвало да са добре облечени, готови за зимни условия. Следващата седмица ще сложим табели, с които да предупредим туристите``, изясни той пред като посъветва посетителите да наблюдават профила на музея за информация за стихии.

" 24 часа в денонощието паметникът се охранява от полиция. В доста редки случаи служителите на реда не съумяват да доближат. Работниците на музея се придвижват пешком, те имат снегоходки, очила, ръкавици. Когато времето е рисково, сътрудниците не се качват. А ние навреме уведомяваме, че паметникът няма да приема посетители ", сподели още Ангелов.

По думите му стъпалата към монумента са към 800, а към 700 от тях са на прав сектор, а при изобилна снежна завивка, се трансформира в писта за втурване. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР