Снежна и мразовита седмицаСтудът продължава и на Богоявление. В неделния

...
Снежна и мразовита седмицаСтудът продължава и на Богоявление. В неделния
Коментари Харесай

Снежна и мразовита седмица

Снежна и мразовита седмица
Студът продължава и на Богоявление. В неделния ден се чакат слаби валежи от сняг в Западна България, само че в Централна и Североизточна България те ще бъдат по-интензивни, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Сутрешните температури ще бъдат сред минус 11 и минус 5 градуса, а дневните ще бъдат сред 1 и 4 в централните и източни региони, в Западна България по-ниски и малко под нулата.

Новата седмица, която ще стартира с Ивановден ще бъде студена и снежна.

В понеделник студът ще се задържи, основна смяна в утринните температури не се чака – остават до към минус 10 градуса, дневните също ще се намалят и ще бъдат сред минус 5 и 0 градуса, за София дневната температура в понеделник ще бъде към минус 4 градуса.

Във вторник ще бъде още по-студено, защото ще се обясни, на всички места се чака да бъде безоблачен денят. Сутрешните температури ще бъдат сред минус 18 и минус 8 градуса – в Северна България сред минус 16 и минус 8 градуса, в Западна – сред минус 15 и минус 11 градуса, в Южна и Източна България към минус 7 градуса. Дневните температури ще се покачат до към минус 3 градуса в Западна и Северна България, в Източна до към 0 градуса. За София минималната температура ще бъде към минус 13 градуса, а оптималната към минус 3 градуса.

В сряда се чака да се заоблачи и тук-там да има слаби валежи от сняг, което и едва ще увеличи температурите и ще бъдат – утринните сред минус 10 и минус 7 градуса, а дневните от минус 2 до към 6-7 градуса над нулата за Източна България. В четвъртък ще се затопли още и към този момент утринните температури ще бъдат сред минус 6 и минус 1 градуса, а дневните сред 1 и 10 градуса над нулата. 10 се чака да са градусите по Черноморието, където ще има и слаби превалявания от дъжд.

От петък се чака ново захлаждане, температурите ще се намалят още веднъж и оптималните ще бъдат сред 0 и 5 градуса. В почивните дни ще бъде студено, не се чакат превалявания. Сутрешните температури ще бъдат към минус 7-минус 2 градуса, а дневните сред минус 1 и 5 градуса, за София оптималната температура ще бъде към минус 1 градуса. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР