Снежина Динева изпълнителен директор на „Напоителни системи” ЕАД, Сашка Целева

...
Снежина Динева изпълнителен директор на „Напоителни системи” ЕАД, Сашка Целева
Коментари Харесай

Ново водохващане ще гарантира напояването в клон Тополница и клон Марица

Снежина Динева изпълнителен шеф на „ Напоителни системи” ЕАД, Сашка Целева шеф на клон Тополница и Георги Беловодски шеф на „ НЕК” ЕАД – Пловдив през днешния ден публично прерязаха лентата на новоизграденото водохващане на река Марица, директно до Водноелектрическа централа Момина Клисура. Водохващането не се експлоатира от повече от 20 години. Двете сдружения поставиха взаимни старания с цел да го рехабилитират, като това ще предотврати бъдещи спирания във водоподаването за напояване в региона на Карабунар.

Новоизграденото водохващане ще бъде различен водоизточник за доставка на вода за напояване по време на ремонтите на каскадите на „ НЕК” ЕАД, както и при положение, че водата в бент. Тополница е незадоволителна за провеждането на поливен сезон 2021.

С помощта на хидротехническото оборудване ще може да се улавя водата от реката и по новоизградения канал, водата от бент. Белмекен ще отива в изравнителите, а от там по каналната мрежа на „ Напоителни системи” ЕАД. Така ще се подсигурява напояването на територията на клоновете Тополница и Марица.

На формалното разкриване участваха заместител кметът на община Белово Васил Савов, ръководителят на общински съвет Белово Стефан Якимов, кметовете на селата Момина Клисура и Сестримо.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР