Снегът на италианските Алпи се оцветява в розово …Учени изследват

...
Снегът на италианските Алпи се оцветява в розово …Учени изследват
Коментари Харесай

Снегът на италианските Алпи се оцветява в розово

Снегът на италианските Алпи се оцветява в розово …Учени изследват за какво огромни елементи от леда са получили необикновен розов цвят (HiddenTruth.site).

 Снегът на италианските Алпи се оцветява в розово …
Снегът на италианските Алпи се оцветява в розово …Почти последното нещо, което някой би очаквал да види в Алпите, е шир от розова околност, само че тъкмо това е спектакълът, който среща всеки, който се е качил в последно време на италианския хладилник Пресена (Presena).Феноменът провокира следствие на учени, които стигат до извода, че провинен е Ancylonema nordenskioeldii – тип водорасли, които преди са били следени в Гренландия.Въпреки, че самото растение не съставлява риск за здравето на индивида, наличието му върху ледника може да накара леда да се топи по-бързо, в сравнение с в противоположен случай и да форсира последствията от световното стопляне.Това е по този начин, тъй като до момента в който постоянен лед отразява 80 % от слънчевата радиация, по-тъмният, по-розов колорит, обвързван с наличието на водораслите, кара леда да всмуква доста повече топлота.
Четете още: Причудливи ксенофиофори са открити в бездната на Тихия океанУченият Биаджо Ди Мауро (Biagio Di Mauro) от Националния съвет за проучвания в Италия (Italy’s National Research Council) декларира: “Това растение не е рисково. Това е естествено събитие, което се среща през пролетните и летните интервали в междинните ширини, само че и на полюсите.Всичко, което потъмнява снега, го кара да се топи, тъй като форсира абсорбцията на радиация.Опитваме се да премерим резултата на други феномени, с изключение на човешкия фактор, върху прегряването на Земята. ”
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР