сн: Архив/БГНЕС Скандал между управляващи и опозиция избухна в Народното

...
сн: Архив/БГНЕС Скандал между управляващи и опозиция избухна в Народното
Коментари Харесай

Тениска с надпис ″Системата ни убива″ скара БСП и ГЕРБ


сн: Архив/БГНЕС

Скандал сред ръководещи и съпротива избухна в Народното събрание в първия ден от новата му сесия. Причината: охранителите на постройката от НСО не позволиха в Народното събрание хора с увреждания поради това, че те носеха тениски с надпис " Системата ни убива ".

От Българска социалистическа партия оповестиха, че отговорност за това носи зам.-шефът на Народно събрание Емил Христов (ГЕРБ), който замества ръководителя Цвета Караянчева. За да понесе отговорност, от левицата считат, че той би трябвало да подаде оставка.

Хората с увреждания трябваше да се срещнат с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя разгласи протичащото се за " парадокс " и съобщи, че ще излезе извън, с цел да се срещне с тях. Нинова изясни, че хората са пристигнали с оферти за законодателни промени.

В отговор ръководителят на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов сподели, че е излязъл да се срещне с протестиращите дружно със заместник-председателя на правната комисия Светлана Ангелова, само че тях към този момент ги нямало.

На служебния вход на Народното събрание той бе посрещнат от зам.-шефа на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. Цветанов искаше да направи по този начин, че хората да бъдат позволени в постройката, само че Стойнев му изясни, че те си тръгнали афектирани. Антон Кутев (БСП) изясни, че е изискал позволение от Христов хората да бъдат пуснати, само че той не реагирал.

Впоследствие самият Христов изясни пред медиите, че няма по какъв начин да беседва за хората с увреждания с Българска социалистическа партия до момента в който води пленарното съвещание.

" Като няма нито един заместник-председател с изключение на вас - кажете ми към кого да се обърна ", отговори му Кутев. Той и Драгомир Стойнев споделиха, че от Българска социалистическа партия ще желаят оставката на Христов на следващия ден. " Заради това, което направихте през днешния ден, най-малкото, което можете да извършите, е да си депозирате оставката ", сподели Стойнев.

През това време депутати от ГЕРБ се провикваха, че Българска социалистическа партия не търси решение на казуса, а единствено скандал, и заподозряха сюжет за свалянето на Христов.

Цветанов подсети, че държавното управление е отпуснало през 2017 година 162 млн. лева за към 30 хиляди души, които са в неравностойно състояние, и даде обещание да се срещне с протестиращите, с цел да чуе техните оферти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР