Смятаме да основем клуб на любителите на кюфтетата, за да

...
Смятаме да основем клуб на любителите на кюфтетата, за да
Коментари Харесай

Апетитни кюфтенца на фурна

Смятаме да основем клуб на феновете на кюфтетата, с цел да можем да съберем на едно място всички вкусни предписания за кюфтета, като тази тук!

Необходими Продукти

● кайма - 400 г примес
● картофи - 2 бр.средно огромни
● чушки - 1 бр. алена огромна
● лук - 1 глава кромид
● кашкавал - 80 - 100 г
● черен пипер - щипка
● розмарин - щипка изсъхнал
● магданоз - 3 - 4 стръка свеж
● сол - на усет
● олио - за тавата

Начин на подготвяне

В дълбока купа слагаме каймата и овкусяваме с подправките (магданозът се наряза на ситно) и сол на усет. В същата купа поредно рендосваме почистените и измити: лук, чушка и картофи и с ръце смесваме всичко, да се получи хомогенна примес.

Кашкавалът се нарязва на дребни кубчета, по-късно си подготвяме тавата, в която ще печем, като хубаво я подсушаваме и леко мажем с олио (може да се размени с хартия за печене).

След като сместа е подготвена, вземаме по малко от нея, леко я притискаме с ръце, слагаме по средата кубче от кашкавала и завиваме, тъй че да се образуват приблизително огромни кюфтенца.

Нареждаме готовите кюфтенца в тавата и щом сме подготвени с оформянето им, ги слагаме да се пекат в загрята на 180-200 градуса фурна до приемането на приятна коричка. Печенето лишава от 15 до 25 мин според от фурната.

След като са подготвени кюфтенцата на фурна, ги изваждаме от тавата и сервираме, до момента в който са топли, с цел да е към момента течен кашкавалът.

Кюфтенцата са доста лесни и доста много апетитни!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР