"Смятам тази среща за провокация към България и мисля, че

...
"Смятам тази среща за провокация към България и мисля, че
Коментари Харесай

Нинова отказала да води българската делегация в Скопие заради ОМО Илинден

"Смятам тази среща за провокация към България и мисля, че наше посещаване в този момент е унизително за националното достолепие на България. " оповестила Корнелия Нинова. Спешно на нейно място е избран да пътува министър Лорер.

Корнелия Нинова, която е ръководител на работна група "икономика " в договарянията с РСМакедония, изрично е отказала да води българската делегация за срещи в Скопие.
 
Нейната аудиенция бе уговорена след взаимното съвещание на двете държавни управления в София, като се разгласи, че вицепремиерът по стопанската система ще бъде в РСМ цели четири дни, като по този начин ще се даде старт на работата на петте взаимни комисии.
 
След това обаче президентът Пендаровски одобри делегацията на сепаратистката ОМО "Илинден ", която упорства за признание на македонско малцинство у нас.
 
Това накарало Нинова изрично да откаже визитата. Аргументът й пред министър-председателя Петков е бил точно срещата на президента на РСМакедония със сепаратистката организация ОМО "Илинден ".
 
"Смятам тази среща за провокация към България и мисля, че наше посещаване в този момент е унизително за националното достолепие на България ", стимулира се Нинова.
 
Спешно на нейно място е избран да пътува министърът по нововъведенията и растежа Даниел Лорер.
 
Източник: epicenter.bg
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР