Смятам, че при политическа воля от страна на България, проблеми

...
Смятам, че при политическа воля от страна на България, проблеми
Коментари Харесай

Митрофанова за възобновяването на руския газ: При воля на България, няма проблем

" Смятам, че при политическа воля от страна на България, проблеми няма да има. За да се възстановят доставките на газ, нов контракт не е необходим, тъй като настоящият контракт е до края на декември тази година. Пропуснатите месеци без доставки също може би подлежат на договаряния, всичко зависи от вас ". Това съобщи съветският дипломат Елеонора Митрофанова, представена от бТВ в неделя откакто постави венци в памет на починалите в Руско-турската освободителна война на връх Шипка. Това стана ден след формалните празнувания на Шипченската епопея там.
Прочетете още
Заедно с Митрофанова се качиха представители на българския мото клуб „ Нощни вълци “, чието съветско посланичество попадни под глобите на Европейски Съюз и към този момент не може да пътува на територията на Европа.

Митрофанова отсече, че за газовите доставки от Русия може да се заплаща единствено в рубли.

По думите ѝ в кратковременен проект българо-руските връзки са в границите на " сдържано взаимоотношения ", само че дипломатът изрази разбиране, че в дълготраен проект те ще се възстановят изцяло.

Митрофанова означи, че след изгонването на 70 съветски дипломати от страната ни посолството на Москва в София действа със усложнения.

" Не е елементарно, само че не можете да ни уплашите с това ", съобщи тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР