Смятам, че правителство трябва да има, но при ясни правила

...
Смятам, че правителство трябва да има, но при ясни правила
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Демокрацията не означава всеки да прави каквото си иска, а да има правила

Смятам, че държавно управление би трябвало да има, само че при ясни правила и при цялостен мандат. Защото е доста значимо дза има изясненост и предсказуемост, в случай че желаеме да си свършат промените. Затова считам, че този диалог, който в този момент тече, трябваше да се случи още преди година.

Това разяснява пред бТВ Надежда Нейнски. 

Те в този момент споделят, че си нямат доверие, само че съдружно съглашение се прави точно, когато нямаш доверие. Освен това коалиция не е мръсна дума. Разбирам след митингите, че това е дума табу. Не е значимо по какъв начин го назоваваме, а е значимо да се запише какви са отворностите, какви са дилемите. За да бъде едно държавно управление реформаторско, би трябвало да има небосвод. Реформи не се вършат за няколко месеца, разяснява тя.

Реално в европейската политика диалозите се водят и  през политическите фамилии. Така че има тъкав детайл, че вътре сме съперници, а извън сме съдружници. Има потребност от искреност, изясненост и уместност. Тогава хората ще поддържат съюза, разяснява Нейнски. 

Не считам, че от партиите в евроатлантическото болшинство има предпочитание за избори, не тъй като ги е боязън, а тъй като си дават сметка за цената, уточни тя. 

Между двете сили в не-коалицията  няма фундаментални разлики, а по-скоро разлики в това какво е разрешено и какво не. Демокрацията не е всичко да ти бъде разрешено, а да има правила. Коалиционното съглашение е структуриран разговор. Такъв разговор може отново да не докара до предстоящите резултати, само че най-малко има правила. Другото е политически кеч. В кеча към този момент не е значимо да има пхравила, а да не ни заловен, когато вършим неточности. И тъкмо това е една от аргументите хората да се разочароват и да не вървят на избори, разяснява тя. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР