Смятам, че млади, успели и образовани хора трябва да влизат

...
Смятам, че млади, успели и образовани хора трябва да влизат
Коментари Харесай

Пешева: В програмата ни е заложено стимулиране на образованата раждаемост

Смятам, че млади, съумели и образовани хора би трябвало да влизат в политиката, а не такива, които са провалени политици. Това сподели Елена Пешева, лидер на листата в 21 МИР-Сливен от коалиция „ Българските патриоти – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ “, предаването „ Събуди се “ по Нова телевизия.

Тя уточни, че една от аргументите за обединяването на трите партии са няколко съществени закани.

„ Това, което ни накара да си подадем ръка, са две съществени закани, които идват в нашето общество. Първа и съществена, което съгласно мен е безусловно на дневен ред, е опасността от тези непознати джендър идеологии, които навлизат в страната и българското обучение. Аз неведнъж съм се борила по тематики по отношение на анкети за децата за установяване на пола и така нататък Смятам, че ние като българи би трябвало да пазиме нашия народен интерес, не да слугуваме на избрани страни. Второто доста значимо е обединяването, точно безпринципно, на избрани политически водачи, юристи на мутри, които се демонстрират с едно сякаш нови лица. Не считам, че тези хора могат да съставляват мен и съгражданите ни. Какво ново лице са те? Смятам, че млади, съумели и образовани хора би трябвало да влизат в политиката, а не такива, които са провалени политици “, уточни Пешева.

По думите ти партията, с които няма по какъв начин да проведат разговор при вероятно влизане в 46-ия парламент е Движение за права и свободи: „ Тук е въпрос на стратегия, която ние сме си сложили. Бихме се обединили с партии, които биха припознали нашата стратегия. Естествено, че ще се води разговор. Това са всички без Движение за права и свободи. Ние изрично сме споделили, че с Движение за права и свободи под никаква форма не бихме взели участие в каквато и да било коалиция “.
Елена Пешева уточни, че може да бъде потребна и в Сливен като лидер на листата там.

„ В предходния парламент имахме представител от град Сливен – точно нашият ръководител на групата госпожа Гергана Стефанова. Проблемите, които има за решение, и тези, в които аз мога да бъда извънредно дейна и потребна, са проблеми както в Пловдив и в Сливен, по този начин и във всяко едно обитаемо място в страната. Основните проблеми в сливенска област, в това число в община Котел и община Твърдица, е обезлюдяването на регионите. Това е сериозен проблем, защото там има приключване на младежи, проучване от този регион, емигриране в чужбина или преместване в по-големите градове. Смятам, че там би трябвало да се обезпечи една доста по-добра среда за работа и такива политики, които да задържат младите и образовани фрагменти в страната “, сподели тя.

Елена Пешева съобщи, че в програмата им е заложени стимулиране на образованата раждаемост.

„ Нещо, което ние сме заложили в нашата стратегия, а и сме внасяли неведнъж в 44-ия парламент по време на всеки един то бюджетите, е стимулиране на образованата раждаемост. Става въпрос за хора/семейства, които са приключили най-малко приблизително обучение и са навършили 18 години, при раждане на първо дете да получават 2000 лева, при раждане на второ – 5000 лева, при раждане на трето – 10 000 лева Нещо друго, което е извънредно значимо, е да има детски за всяко дете. До момента виждаме, че заради подоходния аршин нормално избрани групи се възползват от детските, а считам, че всички деца са равни. Направили сме планове.

Това би коствало няколкостотин милиона. Не мисля, че е толкоз доста на фона на всички останали разходи. Детските от няколко години насам бяха 35 лева, сега са 40 лева Вече с 40 лева можем да си купиш безусловно два пакета памперси. За да задържим младежите, които са образовани, ние би трябвало да създадем доста такива тласъци. Ще дам образец със фамилно подоходно облагане, отпадане на Данък добавена стойност при закупуване на жилище още веднъж за млади и образовани фамилии. Това е нещо, което в цяла Европа, е извънредно известно. На мен ми е доста болно за това, че доста мои другари и състуденти избраха да заминат в чужбина – там да учат и основат семейство “, добави тя.

„ Смятам, че младите и образовани хора, които имат опция, би трябвало по всевъзможен метод да вземат участие в политиката и ръководството на страната, защото това е сигурният път, по който ние можем да променим бъдещето за нашите деца “, акцентира Елена Пешева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР