Смятам, че мерките, които бяха взети със създаването на национален

...
Смятам, че мерките, които бяха взети със създаването на национален
Коментари Харесай

Дариткова за коронавируса у нас: Погрижихме се за по-слабите и уязвимите. Горди сме

" Смятам, че ограниченията, които бяха взети със основаването на народен действен щаб, с въвеждането на изключително състояние, в следствие изключителна епидемиологична обстановка, бяха извънредно правилни и навременни и избавиха доста човешки животи и резервираха здравето на хората. Това може би, че не позволихме да се основат тези апокалиптични подиуми и картини, които виждаме други европейски страни, а и в света, даде опция за проявата на такива теории за спекулации, че са вероятни такива небивалици. Но изрично би трябвало да се пропагандира научното отношение и да се черпи информация от източници, които са безусловно достоверни. Това сподели ръководителят на парламентарната на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

" Вирус има. Той е произлязъл от животните. Това се е случвало и преди. Вирусът протича по метод, който все по-добре става прочут на лекарите. Това, че ние не позволихме да има огромен % и пик на болни в началните месеци, даде опция на здравната система да се приготви. Сега нашите лечебни заведения са доста по-добре готови и могат да се оправят с новите случаи на ковид. Смятам, че ние като общество се представихме доста добре. Защото нямаше по какъв начин това да се случи единствено с наложени ограничения от щаба, държавното управление и от Народното събрание. Хората бяха извънредно виновни и дисциплинирани. Благодарение на нашата обща отговорност и дисциплинираност, ние се погрижихме за по-слабите, уязвимите групи, за възрастните хора. Нещо, което развити европейски страни не съумяха да създадат. Това, считам, е мотив за горделивост ", добави Дариткова, която е и общопрактикуващ доктор.

" Смятам, че в сегашния темперамент на разпространяване на болестта, не се постанова връщането на напълно строгите ограничения от началото на епидемията. Затова тъй като се вижда доста ясно епидемиологичната връзка могат тези огнища да бъдат лимитирани. Работят доста добре екипите, които откриват контактните и това е потребният и верният метод за тестване. Смятам, че рационално би трябвало да се отнесат хората към освобождението на ограниченията, тъй като то е належащо сега и Европа върви към това. Важно е обаче правилата на отдалеченост, дисциплинираност и стерилизация да останат и да бъдат в съзнанието на всеки един от нас ", добави Дариткова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР