Смятам, че кабинетът Борисов 3, доведе страната до състояние, в

...
Смятам, че кабинетът Борисов 3, доведе страната до състояние, в
Коментари Харесай

Цветанов: Искаме държава с правила, имаме сериозни притеснения за честността на избора

Смятам, че кабинетът Борисов 3, докара страната до положение, в което всеки един желае някаква смяна. И тъкмо за това ние от " Републиканци за България " желаеме страна с правила. Защото, когато има правила, хората са спокойни, бизнеса е спокоен и никой не чака да пристигна следващата институция, която под някаква форма чисто политически ще бъде употребена, с цел да противодействаш на особеното политическо мислене и говорене. Това съобщи водачът на " Републиканци за България " Цветан Цветанов в изявление за Българска национална телевизия.

" Особено последните две години България, респективно Борисов, усили зависимостта от Русия в нашия район. И това стана изключително с представянето и реализирането на Турски поток. Ако погледнем действително за диверсификацията, за която ни се говореше от самото начало с Турски поток, ние виждаме, че тъкмо връзката, която ще даде тази диверсификация - това е интеркоректорната връзка сред България и Гърция, тя към този момент 11 години не може да бъде финализирана. А знаем, че трасето на Турски поток е доста по-дълго. Това, което направи Борисов в третия мандат, задължи българският поданик с над 3 милиарда лв., с цел да създадем инвестиция, обслужвайки съветските ползи и рискът ни да бъде единствено за страната ни. Нека да погледнем и АЕЦ " Белене ", да погледнем всичко това, което се случва в енергетиката. И аз тук желая особено да благодаря на Христо Казанджиев, който е част от листата на Републиканци за България. И ще ни е доста забавно какъв ще бъде дебата сред Теменужка Петкова и Христо Казанджиев, когато се приказва за енергетика и за контракт, който към момента никой не знае. Какви са рисковете за страната ни и подписа, който е положила Теменужка Петкова с Росатом ", разяснява Цветанов.

Той счита, че министър председателят Бойко Борисов ще избегне всевъзможни диспути.

" По принцип Борисов ще избегне всевъзможен спор в тази предизборна акция и ще праща избраните негови лица, които той счита, че ще могат да се оправят с такова предизвикателство ", съобщи Цветанов. Той показа, че е спазил традицията да се яви като народен представител от Великотърновския и Благоевградския райони. А против Бойко Борисов в 25-ти МИР от " Републиканци за България " ще бъде Боян Йорданов - поразяващата ръка във волейболните среди и човек, който доста е съдействал за представянето на България.

Цветанов обоснова и тезата си за промяна на шефовете на полицейските ръководства преди изборите

Тази рекомендация, която я дадох на Консултативния съвет при президента тя е обвързвана с това, че ГЕРБ би трябвало да подсигурява честността на изборите. Това можеше да стане единствено, в случай че има ротация на полицейските началници. Защото ГЕРБ до момента не е провеждала парламентарни избори, когато тя е в изпълнителната власт. Нека да си напомним и 2013 и 2014 година и 2017 година постоянно е имало служебни кабинети и постоянно е имало замяна на всички полицейски началници, сподели Цветанов.

" Тук е доста значимо да се спомене нещо доста основно, тъй като за първи път в тези 30 години преход държавното управление, всички министри като се изключи Боил Банов, са отвън осъществяване на функционалните си отговорности като министри и контролиращи изпълнителната власт. Което значи, че страната ни в един месец ще бъде напълно на автопилот. Това значи, че последните три месеца ние в действителност не сме имали действително ръководство, а сме имали подготовка за правенето на предкампания за идните избори. Защото целият този публичен държавен запас, който беше употребен това обслужваше единствено ръководещите. Защото знаете, че в изискванията на пандемия нямаше опция да има нужните срещи, нямаше опция да има нужните полемики и се правеше един монолог от страна на ръководещите, явявайки се във всички студиа. Статуквото заемаше медийното пространство ", сподели Цветанов.

Мога да кажа, че доста са съществени терзанията за вота. И аз считам, че организацията, която се прави сега от ГЕРБ, на първо място се ангажират хора, които нямат никакъв политически опит, само че имат много опит в други структури в обществото, единствено малко по нелегитимните за обществото институции. Искам особено да подчертая, че изборите и това, което ще направи ръководството е да покаже дефицити или проблеми, които има в другите политически дивиденти. За тях всичко ще бъде разрешено.

Затворена ли е страницата с апартамент гейт и дадени ли са отговорите

" Аз дадох най-силния си отговор, когато напуснах политиката и когато излязох от Народното събрание. Един политик или един представител на изпълнителната власт, когато излизат чекмеджета, когато пиарът на Борисов има парцели за 1 милион и 50 хиляди лв..... Това, което направих аз като политик е да изляза от политиката, да се създадат съответните инспекции, да се установи, че няма никакво нарушаване и да застана още веднъж пред медиите без да се крие от отговорите, които би трябвало да даде.

Пред " Фокус " Цветанов съобщи, че " Републиканци за България " желаят електронно ръководство

В България би трябвало да бъде въведено действително електронно ръководство.

" С учредяването на Политическа партия " Републиканци за България " дадохме ясна поръчка, че ще бъдем алтернативата на настоящето статукво. Днес дефинитивно е финализиран планът за управническа стратегия. България има потребност от явен небосвод, би трябвало ни отговор на въпроса накъде ще вървим след толкоз години на обърканост, тъй като сега опълчването - персонално и институционално, вреди на страната и във външнополитически проект ние изпускаме доста от значимите акценти за вероятност. Днес повече от всеки път се нуждаем от действителни политики, които да могат да стигнат до хората. За мен главните това са правораздаване и господство на закона. В тази секторна политика предлагаме понижаване на политическата квота във Висш съдебен съвет и дейно делене на Висш съдебен съвет на колегии, въвеждане на самостоятелно конституционна тъжба, закриване на профилираното наказателно правораздаване ", добави Цветан Цветанов. Сред целите в управническата стратегия на Политическа партия " Републиканци за България " е въвеждането на действително електронно ръководство, сподели още Цветан Цветанов и добави, че това е тематика, която може да сплоти всички политици и политически обединения.

Политическа партия " Републиканци за България " планува действителни политики за българите в чужбина посредством основаване на Министерство на българите в чужбина, въвеждане на електронно отдалечено гласоподаване за българите в чужбина, както и основаването на многомандатен изборен регион в чужбина, акцентира Цветан Цветанов. По този метод ще бъде чут гласът на над 2 милиона български жители в чужбина, означи той.

Сред целите на управническата стратегия е и развиването на стопанската система, добави ръководителя на партията. Предвижда се държавна поддръжка посредством основаването на бизнес хъбове във всеки от шестте региона за развиване, разяснява Цветанов. " Семейните, микро, дребни и междинни бизнеси, гръбнакът на всяка стопанска система, би трябвало да бъдат подкрепени от страната. В районната политика предвиждаме основаването на районни капиталови фондове и стратегии за изостаналите региони ", акцентира той. Цветан Цветанов означи, че Политическа партия " Републиканци за България " ще бъде незаобиколим фактор в политическото пространство. Той добави, че партията е една от дребното в страната, които се явява независимо на изборите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР