Смятам, че има манипулации на пазара на промишлен ток. Това

...
Смятам, че има манипулации на пазара на промишлен ток. Това
Коментари Харесай

Шефът на КНСБ иска публично оповестяване на имената на търговците на ток

Смятам, че има операции на пазара на индустриален ток. Това съобщи пред Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров във връзка фрапантния скок на цените на електрическата енергия за бизнеса.

Припомняме, преди дни Асоциацията на индустриалния капитал в България разгласи, че се приготвят нови сигнали до прокуратурата поради операция на пазара на ток.

По думи на Димитров промишлеността е права, тъй като от началото на годината няколко пъти е имало ненормални цени по сегмента " Ден напред ". Според него обаче обяснението било не в производителите, а в търговците. Имената на въпросните търговци би трябвало да бъдат казани на взимащите решения и в случай че те не подхващат ограничения, въпросните имена би трябвало да се оповестят обществено, безапелационен бе Димитров.

Президентът на КНСБ разяснява и предложенията на Конфедерацията за данъчни промени, които ще бъдат разисквани в петък.

Той уточни, че КНСБ предлага въвеждане на необлагаем най-малко.

От приходите на всички работещи българи да се приспада минималната работна заплата и останалото да се полза с 10%. За задачата трябват 1-1,5 милиарда лв., които обаче ще останат у българите и ще бъдат вкарани в потреблението ", изясни Димитров, изтъквайки, че подобен необлагаем най-малко има в 16 страни от Европейски Съюз.

Според КНСБ би трябвало да бъде повишен и налогът върху дивидентите и да има данъчни тласъци за млади фамилии. Димитров уточни, че неравенствата в България са най-дълбоки в целия Евросъюз, като разликата сред най-бедните и най-богатите работещи е 7.7 пъти.

Тази неправда се отразява и на спестяванията - 2/3 от българите нямат и един лев в банка, акцентира той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР