Смятам, че акцията в клуб Bushido има пловдивски генезис. Това

...
Смятам, че акцията в клуб Bushido има пловдивски генезис. Това
Коментари Харесай

Алексей Петров: Поръчката за тази незаконна акция има пловдивски генезис

„ Смятам, че акцията в клуб Bushido има пловдивски произход ”. Това съобщи пред медиите ръководителят на катедрата по политически науки и национална сигурност в ПУ „ Паисий Хилендарски ”- Алексей Петров. Той присъстваше на днешния митинг пред  Областната дирекцията на МВР-Пловдив, който бе  под надпис " Няма да поносим " . Причината за него е скандалната акция в пловдивската дискотека " Bushido " на Гергьовдевден, когато 400 посетители на клуба бяха разсъблечени, обискирани и унижавани от чиновници на пловдивската полиция. 
Прочетете още
Алексей Петров загатна, че стачкува и участва тук в персонално качество. Пред TrafficNews той съобщи, че дефинира акцията като полицейщина и, че виновността за нея не би трябвало да бъде търсена в тези, които са я изпълнявали.

„ Оценявам тази акция с мирис на „ цветановщина ”, защото аз, както съм имал най-хубавите професионални години в системата на Министерство на вътрешните работи, по този начин и от същата система съм почувствал най-ужасното. Бяха ми отнети близо 11 години от живота, само че не се дразня на нито един редови служител на реда в случай че забелязвате. Тук не бих споделил,че става дума за непрофесионализъм, става дума за някаква самобитна форма на махмурлук на властта може би. Който махмурлук е употребен в този миг, с цел да се отстрани бизнеса на някого. За страдание инструментът за реализиране на тази цел е полицията и редовите служители на реда, които имам чувството, че са направили това с омерзение.  Няма подобен способ на работа, няма подобен закон, който да разрешава това да се случи! ” Каза някогашният чиновник на силите за антитероризъм.

Той ясно съобщи, че ръководителят в тази постройка би трябвало да намерения дали да продължи. „ Мисля, че всеки човек може да сбърка. Хубаво е по-рано или през днешния ден той да излезе и да каже, че всеки прави неточности ”, добави Петров.

Експертът по национална сигурност отговори и на няколко въпроса на кореспондент на TrafficNews:

-Вече една седмица се сблъскваме с цялостно безмълвие от страна на управляващите, никой до момента не е поел отговорност за тази акция. Как си обяснявате това безмълвие?

- Още повече се затвърждава моето мнение по съответния случай. Това е заложено малко по-отгоре и не е заложено от оперативната нужда да бъде обискиран някой, който има опиати.

-Вие споменахте, че тази акция има пловдивски произход, само че не е поръчана от шефа на МВР-Пловдив. Кой стои зад нея тогава?

- Такива са ми първичните данни от тази заран, само че се надявам в идващите няколко дни да си доизясня обстановката. Аз съм прочут с това, че посочвам всичко с същинските имена. В околните дни ще заменят с „ цветановищината ” с нещо друго. Вероятно различен феномен ще се появи. На тези хора, които са работили по този метод, някой им е поднесъл доста миризлива гозба, само че те не са се усетили.  Оправдавам напълно тези, които са работили, считам, че не са го създали с зла предумисъл, те просто извършват заповед. Вероятно им е разпоредено тъкмо по какъв начин да се държат, какви способи и средства да употребяват и това не е тяхна волност. Мисля, че някой нагоре изравен по време на интервенцията е диктувал държанието им.

-Очевидно тук не можем да приказваме за предварителна защита или за търсене на хора, които популяризират опиати.

- Министерство на вътрешните работи и службите от дълго време не работят по по този начин наречените обекти. Тоест процесът не стартира от долу, където оперативният служащ е открил, че някой прави нещо нелегално. Системата вече  доста години работи  от горната страна надолу.  Някой споделя – „ това е обектът  или другия е обектът ”, а не оня, който прави закононарушението. Този метод демонстрира безусловно същото. Нещата са доста обикновени, аз нямам подозрение, че в тази постройка оперативните служащи имат листата на всички дилъри в Пловдив. Ако е имало такива в този клуб, те можеха да обискират единствено тях, да ги задържат. Тук се прави една проява, първо се споделя на публиката- „ не би трябвало да посещавате това заведение ”, а на хората, които го притежават- „ би трябвало да се преценявате ”.

- По време на брифинг, шефът на МВР-Пловдив сподели, че обществото би трябвало да бъде готово да одобри част от правата му да бъдат нарушени  в интерес на някакви хипотетични триумфи за битка с наркоразпространението.

- Той твърди, че дейностите са осъществени по закона за Министерство на вътрешните работи, това е погрешно изказване. Няма закон в България или, в която и да е Европейска страна да се поругава достолепието и да се унижава индивида, няма, а ние въпреки всичко сме европейска страна, а не Северна Корея.

Цялото изявление чуйте в атачмънта!

На митинга участваха над 300 индивида, които директно бяха наранени от унизително отношение на полицията. Пред постройката, обаче липсваше каквото и да било полицейско наличие, а шефът на пловдивската полиция не благоволи да беседва с протестиращите.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР