Смята се, че за доброто на една двойка е много

...
Смята се, че за доброто на една двойка е много
Коментари Харесай

Какво да правим, ако любимият каже, че не ни обича вече

Смята се, че за положителното на една двойка е доста по-добре, когато мъжът обича, а дамата разрешава да бъде обичана. Но какво тъкмо кара мощния пол да се влюбва в нас и за какво от време на време това възприятие незабелязано отшумява?

Ето какво би трябвало да знаем за логиката на психиката на влюбения мъж

Нека си напомним какво се случва при започване на една връзка. Първоначално обичаният е бил доста общителен, опитвал се е по всякакъв начин да ни впечатли и изненада, измисляйки редица взаимни действия.  Но след известно време всичко това към този момент го няма. И когато той е спрял да се пробва да бъде неудържим за нас, чувството за празнина и нерешителност се загнездват в ранимото женско сърце.

Това, което следва е единствено едно – мощно подкопано доверие в този човек. От негова страна, обаче, е безусловно същото.

Веднага щом връзките станат по-удобни, рутинни и предсказуеми, това възприятие на пристрастеност се изпарява. Или казано по различен метод – всичко, което в началото е предиздвикало мъжа да се влюби изчезва.

И не става въпрос само за физическото увлечение, само че и във връзка с прочувствената обвързаност е същото. Емоционално привличане към този момент го няма, като че ли в никакъв случай не е било.

Как да го върнете и да разпалите в мъжа още веднъж тези мощни усеща, които е изпитвал в самото начало на запознанството?  Нека забележим.

Емоционална обвързаност или за какво мъжът се влюбва?

Емоционалната обвързаност е възприятие, което разрешава на мъжа да разграничава една жена от милиони други. Именно тя го подтиква да споделя с тази, която обича най-съкровените си секрети. За него тя се трансформира в най-верният другар. И той си разрешава да я допусне в живота си толкоз надълбоко, колкото никого другиго до момента. Именно този тип фамилиарност обвързва мъжа с обичаната му дълго време.

Какво значи, когато мъжът каже, че към този момент не е влюбен във вас?

Всъщност, той има поради следното – преди е бил притеглен от вас както физически, по този начин и духовно. С течение на времето прочувствената обвързаност към този момент е отслабнала или напряко я няма и той възприема този факт като натурален свършек на връзката. Мъжът би желал още веднъж да върне старите пристрастености, само че просто не знае по какъв начин да го направи.

Как може тази обвързаност още веднъж да се възроди в него?

Когато мъжът стартира да пита или даже да изисква да му се даде повече независимост, дамите интуитивно се пробват да се приближат още до него, стараейки се да се върнат връзката към онази фамилиарност, която е я имало в самото начало. Те стартират да приказват на доста персонални тематики, пробват се да прекарват допустимо най-вече време с обичания и си, пробват се да схванат дали всичко е наред.

Но в последна сметка това само утежнява обстановката. Защото мъжете интуитивно усещат, че би трябвало да избягат от това, което ги преследва. Той усеща, че му се постанова нежелана непосредственост и се пробва да избяга от нея.

Затова, ето какво предлагат да извършите психолозите:

Дайте му степента на независимост, от която се нуждае, и намерете нещо да вършиме дружно.

Вместо да се пробвате да рехабилитирате замиращата връзка, заемете се с нещо свое. Припомнете си старите занимания, които сте изоставили поради мъжа до вас, обадете се на остарели другари, изобщо, първоначално си намерете нещо да вършиме без колегата.

Веднага откакто извършите това, ще забележите измененията. Първо, вашите неврози и параноя ще изчезнат, защото главата ви ще бъде заета с други мисли.

Ще почувствате, че още веднъж сте си възвърнали контрола над обстановката.

И в същото време, вашият обичан ще има опцията да се съвземе по-бързо и да се отърси от отрицателните страсти, които разпадащата се връзка му е донесла. Нека не забравяме, че като цяло мъжете умеят да вземат решения по-бързо, в случай че, несъмнено, им се обезпечи такава опция – опцията да останат уединено със себе си, с цел да изяснят възприятията си.

Само по този начин ще съумеете да възродите връзката си.

Както споменахме нагоре, логиката на психиката на влюбения мъж е такава, че той губи интерес незабавно щом връзката стане предвидима и се трансформира в рутина.

Ето за какво, в случай че това се случи с вас,  ако мъжът, с който планирате да прекарате остатъка от дните си, внезапно е изгубил интерес към вас, ще би трябвало да се напрегнете малко и още веднъж да станете загадъчна и апетитна за него.

Започнете да вършиме неща, които той не чака от вас. Създайте си ползи, измислете и неща, които можете да вършиме дружно, в случай че той внезапно изиска да се причисли.

Ако прекарвате почивните си дни по един и същи метод няколко години поред, може би е време да измененията тази рутина.

Да, ясно е, че привикнали сте да прекарвате уикенда на дивана с книга в ръка или пред тв приемника, само че по-късно би трябвало да решите кое е по-важно за вас – обичайната отмора след натоварената седмица или обичания човек.

Покажете въображението си, организаторските си умения, с една дума, завладейте мозъка и сърцето му още веднъж.

А в случай че сте привикнали да прекарвате цялото си свободно време дружно, то тогава няколко уикенда, прекарани настрана един от различен, ще ви оказват помощ да си възвърнете още веднъж забавните тематики за диалог.

Ако чувствате, че връзката ви с обичания мъж е зациклила на някакво равнище, само че въпреки всичко желаете да сте с него и не сте безразлични към това по какъв начин ще се развие ориста ви, това е добра вест.

То значи, че сте наясно със обстановката и сте подготвени да предприемете ограничения за нейното поправяне.

Ако в миналото той е бил мощно завързан към вас както физически, по този начин и прочувствено, тогава имате всички шансове да възродите това още веднъж.

Просто не забравяйте да му давате малко повече независимост понякога и не се опитвайте да разберете какво се случва с него. Скоро той ще се завърне.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР