Смята се, че съдбата на жената е да вдъхновява мъжа

...
Смята се, че съдбата на жената е да вдъхновява мъжа
Коментари Харесай

Жените имат 5 досадни качества, които вбесяват мъжете

Смята се, че ориста на дамата е да въодушевява мъжа и му оказва помощ да реализира задачите си. И тогава, в случай че не сложи целия свят в краката й, той сигурно ще обезпечи благополучен живот и опция да се усеща обичан... Но какво ще стане, в случай че една жена провокира изцяло противоположни усеща?
И по този начин, кои са женските черти, които най-вече нервират мъжете?

Любовта към препоръките
Майчинският инстинкт, който дреме в съвсем всяка жена, разсънва в сърцата им желанието да се грижат и покровителстват обичан човек. И една от деянията на тази угриженост за доста от нежния пол е желанието да дадат съвет на мъж. И то по най-различни аргументи – по какъв начин да пържиш месо, да караш кола и даже да градиш кариера. Жената в тази ситуация е водена от най-хубави планове и не схваща за какво мъжът се ядосва от това.
За един мъж е доста значимо да се усеща способен и съумял. А непоисканият съвет на брачната половинка се възприема като доказателство за противоположното. Изглежда, че една жена не има вяра на мъжа си, който без нейните указания сигурно ще направи всичко неправилно.
Затова в никакъв случай не отивайте при мъж със съвет, с изключение на когато той самичък се обърне към вас за тях.

Собственически инстинкт
При дамите от примитивни времена желанието да бъдат покрай мъжа е заложено в природата. Разбираемо е - без мъжко рамо няма храна и отбрана за вас. Да бъдеш самичък е еднакво на гибел. Явно от този момент дамата има боязън да не загуби мъжа, с цел да не остане сама.
Социалните стандарти единствено ускоряват този боязън. Не е загадка, че мъжът към момента се възприема от мнозина като съществена цел в живота. Присъствието му в живота на една жена свидетелства за нейния триумф, от време на време даже повече от достиженията в кариерата. Всичко това способства за развиването на инстинкта за владеене, който е доста по-присъщ на дамите, в сравнение с мъжете.
Мъжете пък възприемат всяка демонстрация на надзор като посягане върху персоналната независимост. Те стартират да се усещат като нечия благосъстоятелност, което е доста унизително за един представител на мощния пол. И не простят на никого унижението.

Приказливост
Според специалисти дамите, за разлика от мъжете, са екстровертни. Всичко, което претърпяват, незабавно го изпръскват в думи. Ето за какво дамите толкоз доста обичат да приказват за възприятията си и разчитат на такава словоохотливост от страна на мъжете.
Мъжете, както нееднократно сме казвали, не обичат да показват възприятията си външно, а избират да ги крият надълбоко в себе си. Следователно женската словоохотливост ги нервира.
Както и женската податливост да се бори с казуса благодарение на диалози. За една жена главният метод да се оправи с казуса е да приказва за него в елементи.
Разговорът за мъжете е предаване на съответни обстоятелства. И в случай че няма такива, тогава самият диалог наподобява неправилен - "какво да препълвам от пусто в празно ".

Истерия
Не е загадка, че дамите са по-склонни към избухливи офанзиви от мъжете. Дори думата "истерия " идва от старогръцкото hystera - матка. Така че нервността по формулировка е извънредно женска демонстрация на страсти.
В допълнение, тялото на дамата има повече от хормона пролактин, присъстващ в сълзите. Това е, което доста учени са склонни да обяснят нарасналата сълзливост на по-слабия пол. Наистина, изследвания демонстрират, че след 18-годишна възраст дамите плачат четири пъти по-често от мъжете.
Дори паметта на дамите е ориентирана най-вече към прочувствени събития. Ето за какво дамите по-често от съпрузите си спомнят всички детайлности за първите срещи, целувки, както и обиди и кавги.
А играта на хормони, която доста усложнява живота на по-слабия пол в избрани дни от месеца, в допълнение изостря нестабилното положение на женската душа.
Някои дами го считат за свое достолепие. Те са сигурни, че непрекъснатите промени в настроението, безконечната активност на пристрастеностите облекчават скуката от връзките и обезпечават тяхната мощ.

Жените, захласнати от чистотата, изразходват цялата си мощ, физическа и умствена, с цел да подредят дома, чиято поддръжка по-късно гневно се изисква от мъжете им.
Въпреки обстоятелството, че концепциите за реда на дамите и мъжете постоянно се разминават.
„ За доста представители на по-слабия пол главното е да са спретнати. Оттук книгите, подредени по азбучен ред, писалки по цветове, спретната купчина сгънати листове и така нататък За мъжете редът е нещо по-функционално. Тоест всяко нещо се намира на мястото, откъдето е по-удобно да го вземете и където е по-удобно да го употребявате “, счита психологът.
Затова мъжете не харесват толкоз доста, когато брачната половинка им подрежда нещата в офиса или на масата. За мъжа това е неговата персонална територия и нахлуването в нея се възприема мъчително. Има възприятието, че той е изцяло под надзор, че няма право на персонален живот. И всеки опит за надзор за мъжа по предписание значи подчиняване.
Освен това, фокусирайки се върху поддържането на реда, една жена престава да обръща внимание на психическото положение на мъжа. В резултат на това той стартира да се усеща като клиент на петзвезден хотел, което, несъмнено, депресира.Разбира се, има доста разлики сред мощния и по-слабия пол. И от време на време е в действителност мъчно да се разберем. Но най-важното, споделят специалистите, е да се научите да чувствате определения. И тогава няма да е мъчно да го разберете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР