Смята се, че определени продукти предизвикват сексуално желание – ягоди,

...
Смята се, че определени продукти предизвикват сексуално желание – ягоди,
Коментари Харесай

Афродизиаците

Смята се, че избрани артикули провокират полово предпочитание – ягоди, стриди, шоколад. Но дали те са в действителност повода за нарасналото либидо?

Има доста растения и хранителни артикули, както и питиета, които работят съдоразширяващо и по този метод тласкат индивида към предпочитание за фамилиарност.

Женшенът, шафранът и йохимбинът – вещество от дърветата йохимбе в Африка – усъвършенстват доста половата функционалност при хората и най-много при мъжете.

Те могат да оказват помощ за преодоляване на казуса с еректилната дисфункция. Виното и шоколадът също усъвършенстват половата функционалност, само че резултатът е по-скоро психически.

Шоколадът се счита за афродизиак, само че неговата консумация не кореспондира с нарасналата полова възбуденост. Най-вероятно хората усещат резултата с помощта на фенилетиламина в шоколада.

 Афродизиаците

Той въздейства върху нарасналата направа на ендорфини и серотонин. Алкохолът работи съдоразширяващо, само че резултатът му стопира дотук и постоянно води до разочарования в спалнята.

Испанската муха и фамозната в целия свят жаба Буфо имат противопоставен резултат и работят токсично. От тях обаче се вършат извлеци и се подготвят медикаменти против импотентност.

Индийското орехче, а също по този начин карамфилът и чесънът, както и амбрата, която се образува в храносмилателния тракт на китовете, оказват помощ за усилване на половото увлечение.

При тези субстанции обаче не е ясно количеството, което би трябвало да бъде употребявано, с цел да се реализира оптимален резултат, без да има нежелани последици върху здравето. Индийското орехче да вземем за пример в огромни количества провокира халюцинации.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР