Смята се, че най-малко 19 души са загинали при самоубийствен

...
Смята се, че най-малко 19 души са загинали при самоубийствен
Коментари Харесай

Бомба се взриви на стадион. Има много жертви ВИДЕО+СНИМКИ

Смята се, че минимум 19 души са починали при гибелен атентат по време на мач по крикет в Кабул.

Състезанието T20 в лигата Shpageeza се организира на Международния стадион за крикет в Кабул – в петък следобяд, като съгласно известията гърмежът е станал към 16:30 часа.

Според тамошни новинарски издания четирима са ранени и няма убити.

Но генералният секретар на Организация на обединените нации – Антонио Гутериш, написа в Туитър, че осъжда терористичната детонация, „ която лиши живота на минимум 19 цивилни и аргументи спомагателни жертви “.

I strongly condemn Friday’s attack at the Kabul International Cricket Stadium, which claimed the lives of at least 19 civilians & caused additional casualties.

Attacks against civilians and civilian objects are strictly prohibited under international humanitarian law.
— António Guterres (@antonioguterres)

Изпълнителният шеф на Борда по крикет на Афганистан – Насиб Хан, настоя, че всички играчи и чиновници на мача са в сигурност, като четирима от публиката, съгласно негови думи, са били ранени.

Видеозапис на свидетел демонстрира обилни безпорядък в целия стадион след бомбата.

Местните лечебни заведения са настанили доста жертви след детонацията, съгласно делегат от Мисията на Организация на обединените нации за подкрепяне в Афганистан.

Специалният представител – доктор Рамиз Алакперов, пък сподели: „ Днешният гърмеж е още едно трудно увещание за ужасяващото и ненадейно принуждение, на което популацията в Афганистан продължава да бъде изложено. Спортът носи вяра на хората, въодушевява децата и поколенията, играе решаваща роля в премахването на бариерите и обединяването на общностите и служи като значим източник на горделивост. Повтарям, че насочването на офанзиви против популацията, в това число спортни уреди, е строго неразрешено. “



























Превод Glasnews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР