Смяната на министъра на отбраната е политически акт, никой не

...
Смяната на министъра на отбраната е политически акт, никой не
Коментари Харесай

Ген. Атанас Запрянов: Време е за стратегически компромиси по векторите Русия - Украйна и Русия - НАТО

" Смяната на министъра на защитата е политически акт, никой не оспорва професионалните качества на ген. Стефан Янев  като боен . Министърът на защитата е политик в държавното управление, което би трябвало да организира единна политика и посланията, които излъчва към обществото и съдружниците, би трябвало да бъдат координирани. Няма драма, има промяна на едно политическо лице ". 

Това разяснява пред БНР генералът от запаса Атанас Запрянов, някогашен зам.-министър на защитата, някогашен боен представител на България в НАТО. 

" Отнасям се рационално към тематиката. Колегите подхождат прочувствено. А  би трябвало да подходим политически отговорно ". 

В предаването " Нещо повече " ген. Запрянов добави, че " би било прелестно новият министър да е в благозвучие с държавното управление ". 

" Когато войната стартира, не можем да управляваме бойните дейности с точност, каквато ни се желае. Цивилните загуби са неизбежни. Когато се водят бойни дейности в град и популацията не е евакуирано, става немислимо да се опази животът на почтените хора . Убийството на почтени е закононарушение. По-добре е и съветското управление, и украинското да намерят метод да спрат военните дейности, само че агресорът би трябвало да ги спре, украинците са пострадали... Наблюдаваме класическа война, в която се унищожават освен военни обекти, само че и обекти от стратегическо значение за цивилната инфраструктура . Загубите ще са за милиарди ". 

По думите му е време за стратегически взаимни отстъпки по вектора Русия - Украйна и по вектора Русия - НАТО и Русия - Европейски Съюз

" Руските терзания за сигурността на Русия не трябва да доведат до глобално стълкновение ". 

Интервюто с ген. Атанас Запрянов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР