Смяната на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и смяната

...
Смяната на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и смяната
Коментари Харесай

Кирил Петков иска бърза реформа в КЗК и нов закон

" Смяната на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и промяната на закона би трябвало да станат голям приоритет. Ще приказваме с сътрудниците от ГЕРБ в утрешния ден ".

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Ако е правилно, че на следващия ден КЗК ще утвърди договорката сред " Юнайтед груп "  и " Булсатком ", това доста ни тормози ", уточни Кирил Петков.

Той добави, че е притеснително, в случай че комисията просто утвърди това решение, което ще се отрази на хиляди българи, без никакъв коментар.

" Вярваме, че промяната в Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да стане доста бързо. Ние ще вкараме нов закон ", сподели Петков и акцентира, че не би трябвало да се чака нито ден повече.

Ще стартираме към този момент публични договаряния с " Демократична България "  за обща листа за евроизборите, сподели още Петков.

Той изясни, че Националният съвет на Политическа партия ще разисква три съществени точки, значими за партията и свързани с евроизборите. Освен договарянията с " Демократична България ", Петков посочи, че ще бъде разисквано и одобряването на Никола Минчев за лидер на листата. 

Ще имаме и вътрешни избори за всички други претенденти в листата на " Продължаваме промяната "  след лидера, " тъй че демокрацията да се покаже и от вътрешната страна преди да отиде извън ", разяснява съпредседателят на Политическа партия.

Във връзка с думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че президентът Румен Радев е имал оферти да стане част от сглобката, Петков сподели:

" Само тя може да каже. Напоследък се чудя, има изявления от заран до вечер по някакви завъртяни тематики, в които от наша позиция няма нищо действително, само че се хвърлят в медийното пространство, с цел да замъгляват публичното мнение ".

Докато нямаме работещи институции и служби, от заран до вечер да си прехвърляме топката с думи е нещо, с което няма по какъв начин обществото да напредне, уточни Кирил Петков във връзка думите на ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че президентството е " тъмна институция, цялостна с доста кеш ". 

" Службите би трябвало да бъдат придвижени напред, тъй като в противоположен случай нито аз, нито някой различен може да бъде пряк съдник пред микрофоните ", посочи Петков. 

Попитан дали е обсъждан вид не президентът да се включи в сглобката, а просто да не я атакува, Кирил Петков съобщи: " В " Продължаваме промяната "  никога сходно нещо дори не се е дискутирало ". 

" Пътят на Копринката, което беше дискутирано нееднократно - в случай че имаме работещи служби, това няма да е просто общи приказки, а би трябвало да има същинско следствие и да има същински резултати ", сподели Петков. 

Докато не оправим и регулаторите, и службите, българските жители ще слушат единствено приказки, само че хората желаят към този момент каузи и крайни дейности, сподели още съпредседателят на Политическа партия. 

Виждаме заплаха за ребрандиране на " Възраждане "  като консервативна партия, това доста ни тормози, разяснява още Кирил Петков. Той изрази вяра, че от " Възраждане "  няма да заблудят ГЕРБ и че проевропейските партии за тези избори ще имат ясна формулировка. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР