Смразяващи подробности за смъртта на 8-годишния Тома в Мездра изнесе

...
Смразяващи подробности за смъртта на 8-годишния Тома в Мездра изнесе
Коментари Харесай

Смразяващи подробности за смъртта на Томи

Смразяващи детайлности за гибелта на 8-годишния Тома в Мездра изнесе дядо му – някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Тома Томов, дълготраен правист и водач на партия „ Рома ”. За себе си той има трета версия, която той съобщи, че ще каже първо на основния прокурор Иван Гешев, а по-късно ще огласи обществено. Пред бТВ той даде да се разбере, че тя е страшна, само че задоволително сериозна.

Мен ме интересува само, дали са събрани задоволително доказателства по случая. Дали са открити дейности по прикриване на закононарушението. Това е злокобната част - прикриването от фамилията, сподели Томов. Внукът му бе открит на улицата в локва кръв с огнестрелна рана на врата, откакто отишъл на посетители при собствен съученик, с който били другари от детската градина. Децата постоянно играели дружно, съседското момче също ходело у дребния Тома да си играят. Цял боеприпас с ловни оръжия и муниции откриха проверяващите в къщата на съседското момче. Баща му бе задържан и упрекнат в погрешно предпазване на оръжието.

По думите на Тома Томов опитът за прикриване е изработен от цялото семейство, от дребното дете, от майката. " Майката е злият дух в това семейство, тя командва, тя дава препоръки. Трябва да забележим дали са открити тъкмо в този интервал телефонните диалози, дали са давали инструкции ”, разяснява Томов.

„ Не знам дали децата са били сами. Хората са ми разказвали, че татко му се е занимавал професионално с бракониерство. От дълги години това му е главния приход. В петъчния ден той постоянно си е смазвал оръжията. Правел това постоянно в този интервал – сред 16 и 17 ч. Имал е самоделки и какви ли не уродливи типове оръжия ”, продължи опечаленият дядо. Внукът му бе открит на улицата малко след 16 ч. в петък.

„ Не съм знаел, че съседът е имал боеприпас. Моят въпрос към окръжния прокурор е дали е открит арсеналът. Според моя информация той е укрит от непосредствен в село Дерманци ", сподели Томов.

Не знам, дали е открито оръжието, с което е стреляно. Но в случай че това не е направено, това е съдбовно за следствието, добави той.  Томов описа, че дечицата са се познавали още от детска градина. " Лятно време то си е играло у дома, яло е у дома. От детската градина са другари ", разкри още някогашният народен представител.

Коментирайки версията, че внукът му е бил прострелян с пушка, Томов сподели: " Обяснението ми е следното: едно семейство, в което има доста оръжия, би трябвало да поставя огромни старания за обезопасяване на оръжията. Другата версия е, че този човек си е подготвял оръжието, с цел да излиза на бракониерство ".

Дядото, както и всички хора, недоумява за какво откакто е станал случаят и Тома е прострелян родителите на съседското момче не са се обадили на 112 и в полицията, с цел да повикат помощ. " Най-доброят вид щеше да бъде, те да се обадят в полицията, да извикат първа помощ. Но тук дейностите са безчовечен. Има опит за прикриване. Има и трета версия, която е била готова от тях, откакто е било убито детето. Щяло е да стане на улицата, с цел да се прикрият следите. Все още не мога да схвана за какво майката, която е чужденка и главен мотор в фамилията, към момента не е прибрана ", сподели още Томов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР