Смолян. В епидемичната обстановка, свързана с COVID-19, Община Смолян работи

...
Смолян. В епидемичната обстановка, свързана с COVID-19, Община Смолян работи
Коментари Харесай

В епидемичната обстановка, свързана с COVID-19, Община Смолян изпълнява социални услуги по проект „Патронажна грижа +“

Смолян. В епидемиологичната конюнктура, обвързвана с COVID-19, Община Смолян работи по план № BG05M9OP001-6.002-0121-C01 „ Патронажна грижа + в община Смолян. Проектът, който се финансира по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 година, е с краен период 17 юли 2022 година Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

На тел. 0301 67653 и 0889 999 342, помощ за закупуване на медикаменти и хранителни артикули може да потърси всеки, карантиниран поради Covid-19. Освен в град Смолян, този вид услуга се предлага в Момчиловци и Кутела.
На горещите телефони дава отговор диспечер всеки работен ден от 8,30 ч. до 17 ч. Услугите се правят със средства на потребителите при съблюдаване на строги противоепидемични ограничения и финансова отчетност от страна на служащия доставки.
Звено „ Патронажна грижа “ към Общината поддържа връзка с Регионалната здравна ревизия – Смолян, откъдето всеки нуждаещ се може да бъде ориентиран и да получи предлаганата услуга.

Проектът, който се финансира с европейски средства, дава опция да се реализират интегрирани здравно-социални услуги за лица с увреждания и възрастни хора над 54 години, в неспособност за самообслужване. В взаимозависимост от потребностите им, услугата се дава всекидневно или два-три пъти седмично, най-много до два часа. Медицински екип и 18 домашни помощници поставят грижи за тях.

По плана се реализира и предварителна защита на COVID-19 в осем обществени услуги, делегирани от страната действия. 26 санитари, хигиенисти и портиери правят спомагателни ограничения за стерилизация на сградния фонд, за даване на предпазена среда за лицата. Предоставят се персонални защитни средства за личния състав, дезинфектанти, диспенсъри, портативни ултравиолетови бактерицидни лампи, оксиметър за премерване наличието на О2 в кръвта и други
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР