Смолян. С водосвет и първа копка бе даден старт на

...
Смолян. С водосвет и първа копка бе даден старт на
Коментари Харесай

Смолян: С водосвет и церемония по първа копка бе даден старт на изграждането на подпорна стена на ул. „Петър Берон” до Римския мост

Смолян. С водосвет и първа копка бе даден старт на построяването на подпорна стена на ул. „ Петър Берон ” до Римския мост по десния бяг на река Черна. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Строителните действия се правят по план „ Трансгранично обмисляне и инфраструктурни ограничения за отбрана от наводнения ” акроним FLOOD PROTECTION, който извършва Областната администрация – Смолян. На събитието участваха регионалният шеф Недялко Славов, кметът Николай Мелемов и компанията реализатор на строително-монтажните действия.
„ Благодаря на господин Славов за всичко, което прави за Смолян. Сигурен съм, че ще бъде оценено от хората. Благодаря и на фирмата-изпълнител, която е потвърден експерт в строителния отрасъл. С реализирането на този план решаваме един значим проблем обвързван с предварителната защита против наводненията. Надявам се в скоро време да открием обекта на който даваме през днешния ден началото ”, сподели кметът Мелемов. Свещеник Георги Атанасов извърши водосвет за здраве и благополучие.
Проектът се финансира от Програмата за трансгранично съдействие Interreg V-A Гърция – България 2014-2020 година
Главната му цел е повишение равнището на отбрана против наводненията в трансграничната област на Гърция и България. Осигуряване на по-голям воден размер и възобновяване проводимостта на речните кревати посредством изземване на насъбраните наносни отсрочения и унищожаване на всички паднали дървета или с заплаха да паднат, както и на израсналите във водното течение дървета, дънери и шубраци в сектори от реки от област Смолян.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР