Смолян. С поднасяне на цветя и едноминутно мълчание в памет

...
Смолян. С поднасяне на цветя и едноминутно мълчание в памет
Коментари Харесай

В Смолян почетоха паметта на жертвите при пътнотранспортни произшествия

Смолян. С поднасяне на цветя и едноминутно безмълвие в памет на жертвите при тежки пътни произшествия, Смолян се причисли към събитията в поддръжка на потърпевшите при пътнотранспортни катастрофи, както и на техните родственици и близки. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян . Проявата, в която се включиха представители на локалната власт, институции и младежи от БЧК, се състоя на пешеходната пътека на бул. „ България “, пред църквата „ Св. Висарион Смоленски “.

През 2020 година в страната ни са станали 5710 произшествия, в които са починали 463 души, а 7121 са били ранени. За десетте месеца на тази година при 5046 тежки пътни случая починалите са 418, а ранените – 6347.

21 ноември 2021 година е разгласен за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни катастрофи под мотото „ ПОМНИМ! ПОДКРЕПЯМЕ! ДЕЙСТВАМЕ! “. Началото на самодейността е сложено през 1995 година от Европейската федерация на жертвите от ПТП (FEVR), като през първите години се отбелязва единствено на Стария континент. Много бързо добива световна известност и през 2005 година е разгласен с резолюция на Организация на обединените нации за Световен ден за възпоменание, който се отбелязва всяка година, в третата неделя от месец ноември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР