Смолян. Община Смолян подкрепя Европейския ден на спорта в училище,

...
Смолян. Община Смолян подкрепя Европейския ден на спорта в училище,
Коментари Харесай

Смолян: 600 деца и младежи от града ще се включат в състезанията за отбелязване на Европейски ден на спорта в училище

Смолян. Община Смолян поддържа Европейския ден на спорта в учебно заведение, който трябваше да се организира на 29 септември т.г., само че поради неприятното време се отсрочи за 6 октомври. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Общината поддържа за поредна година самодейността, като обезпечи финансови награди за най-активните образователни заведения, като средствата са планувани само за закупуване на спортни артикули за часовете по физическо образование и спорт. В деня на спорта се включват 600 деца и младежи от образователните заведения и детските градини в Смолян. Провеждат се надпревари по футбол, национална топка, тенис на маса, преносими игри, походи и други
Европейският ден на спорта в учебно заведение (European Schools Sport Day ) е ден, отдаден на насърчаването на физическата интензивност измежду учениците, като се залага на детайла на заниманието и се тестват нови типове физическа интензивност и спорт, с цел да увеличи чувството за „ принадлежност към учебното заведение “ за всеки участник. Основната цел на събитието да предизвиква физическата интензивност измежду учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и младежи, учебни заведения и организации. Европейският ден на спорта в учебно заведение (ЕДСУ) дава опция на учебните заведения да се свържат с други европейски страни, разпространяват физическото образование и спорта в учебно заведение, да основат изискване за развлечение посредством физическа интензивност за младежите, да подобрят публичното здраве и благоденствие, посредством въвеждане на способи за обучение през целия живот.
В България самодейността се координира от съдружие BG Бъди деен, а на национално равнище акцията NowWeMOVE има поддръжката на Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката и общините.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР