Сметките не са единственото бедствие, което напада хората, а от

...
Сметките не са единственото бедствие, което напада хората, а от
Коментари Харесай

Омбудсманът: Сметките не са единственото бедствие, което ще ни сполети

Сметките не са единственото злополучие, което атакува хората, а от 1 юли те още веднъж ще заплащат 20% Данък добавена стойност върху цената на тока, парното и топлата вода.

Продължава сагата с ДДС-то, което ще усили сметките. По-лошото е, че няма връзка сред цената на природния газ, която е ниска, с цената на топлинната сила. За това предизвести омбудсманът Диана Ковачева пред Българска национална телевизия.

Тя всеки ден получава тъжби против априлските сметки за парно. Диана Ковачева е сезирала и новият енергиен министър Румен Радев за идните високи сметки за цената на тока, парното и топлата вода от 1 юли. Когато дойдат изравнителните сметки, да изискат инспекция и да ги апелират до 31 август, призова Ковачева.

Тя ще упорства пред постоянната власт да бъде подкрепено на хората финансово да сменят топломерите си.

Омбудсманът уточни, че подозрението на хората е, че сметките са надвишени. Хората не са длъжни да поемат неплатените сметки и отговорностите на топлофикациите, сподели Ковачева, която не счита, че хората по някакъв метод би трябвало да спонсорират топлофикациите.

Във връзка с наводненията в Северозападна България, Ковачева уточни, че хората в бедстващите региони имат потребност от помощ. Това, което не е обнадеждаващо, е, че проблемите от наводненията в Карловско все още не са решени. Държавата би трябвало да бъде на място, с цел да даде помощ на хората, с цел да живеят обикновено и да се възвръщат, настоя Ковачева.

Трябва да се помогне незабавно на бедстващите хора поради наводненията в Северозападна България, акцентира националният публични бранител.

За тегленето на бързи заеми, Ковачева посочи, че е доста тъжно, когато хората се обръщат към бързите заеми, с цел да си платят тока, парното и водата. Все още няма Закон за персоналния банкрут, като първата крачка бе направена с внасянето на подобен закон. Тя се надява, че в най-скоро време Законът за персоналния банкрут ще стане факт, само че нищо не се казвало за колекторските компании.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР