Сметките не са единственото бедствие, което напада хората, а от

...
Сметките не са единственото бедствие, което напада хората, а от
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Сметките не са единственото бедствие, което ще ни сполети


Сметките не са единственото злополучие, което атакува хората, а от 1 юли те още веднъж ще заплащат 20% Данък добавена стойност върху цената на тока, парното и топлата вода.

Продължава сагата с ДДС-то, което ще усили сметките. По-лошото е, че, която е ниска, с цената на топлинната сила. За това предизвести омбудсманът Диана Ковачева пред Българска национална телевизия.

Тя всеки ден получава тъжби против априлските сметки за парно. Диана Ковачева е сезирала и новият енергиен министър Румен Радев за идните високи сметки за цената на тока, парното и топлата вода от 1 юли. Когато дойдат изравнителните сметки, да изискат инспекция и да ги апелират до 31 август, прикани Ковачева.

Тя ще упорства пред постоянната власт да бъде подкрепено на хората финансово да сменят топломерите си.
 КЕВР планува повишаване на тока от 1 юли приблизително с 3,6%, а на парното - под 1%
КЕВР планува повишаване на тока от 1 юли приблизително с 3,6%, а на парното - под 1%

Окончателно решение за новите цени ще бъде взето на 1 юли

Омбудсманът уточни, че подозрението на хората е, че сметките са надвишени. Хората не са длъжни да поемат неплатените сметки и отговорностите на топлофикациите , сподели Ковачева, която не счита, че хората по някакъв метод би трябвало да спонсорират топлофикациите.

Във връзка с, Ковачева уточни, че хората в бедстващите региони имат потребност от помощ. Това, което не е обнадеждаващо, е, че проблемите от към момента не са решени. Държавата би трябвало да бъде на място, с цел да даде помощ на хората, с цел да живеят обикновено и да се възвръщат, настоя Ковачева.

Трябва да се помогне незабавно на бедстващите хора поради наводненията в Северозападна България, акцентира националният публични бранител.

За тегленето на бързи заеми, Ковачева посочи, че е доста тъжно, когато хората се обръщат към бързите заеми, с цел да си платят тока, парното и водата. Все още няма Закон за персоналния банкрут, като първата крачка бе направена с. Тя се надява, че в най-скоро време Законът за персоналния банкрут ще стане факт, само че нищо не се казвало за колекторските компании.
 Омбудсманът вижда парадокс в повишаването на парното от 1 юли при по-ниска цена на газа
Омбудсманът вижда парадокс в повишаването на парното от 1 юли при по-ниска цена на газа

Диана Ковачева желае КЕВР да преразгледа и плануваните цени на тока
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР