Сметката за месец декември е нараснала с 330% в сравнение

...
Сметката за месец декември е нараснала с 330% в сравнение
Коментари Харесай

Директорът на “Александровска” разкри какво е състоянието на болницата

Сметката за месец декември е повишена с 330% спрямо декември предходната година. На фона на общото положение на лечебното заведение това е още едно предизвикателство. Перспективата е много комплицирана. Това съобщи доктор Атанас Атанасов, шеф на УМБАЛ “Александровска”, в студиото на “Денят започва” по Българска национална телевизия.

Той беше безапелационен, че би трябвало да се намерят обезщетителни механизми: “Опитваме се да вършим икономии без да ощетяваме диагностиката и лечението”.

“Имаме отговорности, които се равняват на към 50% от оборота на сдружението. Това положение няма по какъв начин да бъде преодоляно без външни механизми. Единственият механизъм, с който сдружението да се оправи, е търсене благоприятни условия за външно финансиране. Ние водим диалози за заем с разнообразни институции. Размерът на заема е 32 млн. Лихвата е 2,5%. Ще се изплаща за интервал от 7 години”, изясни доктор Атанасов. Като аргументи за финансовото положение на болничното заведение уточни недофинансирането на здравното заведение и недобър мениджмънт.

“Това е лечебно заведение, което е знак на българската медицина,и съществена база за образование на студенти и специализанти. Не може то да продължи в това състояние”, безапелационен беше шефът на “Александровска”.

Според него цените, които се договарят сред БЛС и НЗОК, не подхождат на действителните разноски: “Това е по този начин, тъй като Касата е заключена в границите на бюджета”.

“Тази Коронавирус вълна е малко по-лека от миналата. Към момента имаме свободни кревати. Натоварването е малко по-малко, тъй като “Омикрон” протича с по-леки симптоми”, разясни доктор Атанасов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР