„Сметището за битови отпадъци в Бургаско се очаква да бъде

...
„Сметището за битови отпадъци в Бургаско се очаква да бъде
Коментари Харесай

Нено Димов: Сметището в Бургаско ще възстанови работа до месец

„ Сметището за битови боклуци в Бургаско се чака да бъде възобновено до 30 дни ". Това сподели в утринния блок БТВ „ Тази заран " министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Той добави, че още вечерта в сряда, когато е бил пороят, е станало ясно, че има скъсана дига и е компрометирана дренажната система, само че въпреки всичко тя е сработила и няма приключване отвън депото.

„ Дигата е възобновена в събота, само че компрометираната дренажна система изисква още повече време ", съобщи още Нено Димов. На съвещанието на Министерски съвет в понеделник е било признато решение да се обособят краткотрайни площадки за запазване на отпадъците в 4 общини.

В коментар на положението на язовирите в Бургаско, министърът удостовери, че няма тежко компрометирани уреди, по-скоро доста от язовирите са прелели от огромното количество вода, което се е изляло.

„ Прегледах случая с по този начин наречената Национална система за ръководство на водите, която има детайл от ранно предизвестие, за която е извоювана социална поръчка и която е търгувана предходната година и от предходната година е в правосъдна фаза, която към момента не е завършила. В момента, в който свърши правосъдната фаза, аз ще се опитам да обединя всичките елементи на тази система в един общ план и оптимално да ускоря процеса, тъй като това е можело да помогне при взимането на верните решения, когато имаме изпреварваща информация. Системата в Бургас е помогнала да няма човешки жертви ", разяснява още министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР