Смешни са опитите за антипазарно регулиране на цените на основни

...
Смешни са опитите за антипазарно регулиране на цените на основни
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Няма как да забогатеем без ценовите равнища да отиват нагоре

Смешни са опитите за антипазарно контролиране на цените на съществени артикули. Това не се прави даже в комунистическия свят. Това са наивни старания. Думите са на банкерът Левон Хампарцумян пред БТВ във връзка концепцията да се контролират цените на главните храни и предлагането 10 значими продукта от първа нужда да имат таван на облагите.

„ Ако една стока е контролирана ценово, тя или изчезва от пазара или търговецът си намира метод да компенсира “, изясни той. „ Ако има повишение на заплатите неизбежно ще има и повишение на цените ", означи банкерът. „ Когато има процеси, които водят до по-високи цени и биха довели до по-високи заплати в избрани браншове, това е обвързвано със замогване. Няма по какъв начин да забогатеем без ценовите нива да отиват нагоре ", изясни Хампарцумян.

По думите му имаме растяща стопанска система от много време, има и процеси в света, които водят до смяна на цените на енергонисителите, които се повишават и естествено това се отразява и в България. „ Всяко нарастване на налозите би трябвало да бъде обвързвано с предоговоряне на публичния контракт, поради който плащаме налози “, означи Левон Хампарцумян във връзка концепцията за смяна на плоския налог.

„ Вероятно е в един миг да има по-висока дънчна ставка. Как ще се употребяват налозите обаче е по-важно. Дали сме склонни да даваме пари на тези хора, които сега ни харчат налозите – това е една огромна въпросителна. Ако ги употребяват за неработещи камери и вълнисти автомагистрали, просто няма да бъде най-хубавият договор”, разяснява банкерът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР