Смесената двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков се класира на

...
Смесената двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков се класира на
Коментари Харесай

Пето място Елена Босилкова и Жулиен Шайков на европейското първенство по спортна акробатика

Смесената двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков се класира на пето място на eвропейското състезание по спортна акробатика във Варна.

Българите донесоха първи край за България в конкуренцията при мъжете и дамите, след което се пребориха за петата позиция в темповата композиция. Босилкова и Шайков приключиха с резултат 26.620 точки на финала.

Златните медали в темповата композиция при смесените двойки завоюваха Агасиф Рахимов и Разия Сейдли от Азербайджан с най-високата оценка от началото на шампионата - 28.910.

Сребърните оценки завоюва двойката на Украйна Анастасия Семенович/Богдан Иваник с 28.400 точки, а бронзовите взеха германците Даниел Блинцов и Диана Луст с 27.440.

При мъжките двойки домакините нямаха финалисти. На баланс Георги Стоянов и Панайот Димитров се подредиха осми, а Любомир Василев и Григор Рашев са девети.

В първия ден на шампионата през вчерашния ден България има шесто и седмо място, откакто състезателите стигнаха до първите два финала. Смесената двойка Калина Терзийска и Кристиян Ангелов се класира на край в темповата композиция и приключи на шесто място при младежите (13-19 години). Втората двойка Милица Смоленска и Андрей Христов се класира девета в квалификациите.

Женската тройка Маринела Иванова, Петя Георгиева и Емили Йорданова също се пребори за влизане във край на темповата композиция и зае седма позиция. Вторият състав Ралица Терзийска, Виктория Пешева и София Линкова се подреди на 24-о място в квалификациите.

31-ото eвропейско състезание по спортна акробатика за мъже, дами и младежи продължава до 22 октомври. Входът в Двореца на културата и спорта е свободен.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР