"Сменете опасните "перки на акули" по "Графа". С този призив

...
"Сменете опасните "перки на акули" по "Графа". С този призив
Коментари Харесай

Спаси София предлага смяна на ограничителите по Графа

"Сменете рисковите "перки на акули " по "Графа ". С този апел гражданската организация "Спаси София " показа свои оферти до зам.- кмета по превоз на София Дончо Барбалов и шефа на КАТ комисар Тенев за решение на казуса, който от месеци вълнува обществото.

,,Следващият спънал се пешеходец може да попадне под колелата на преминаващ трамвай'', съобщи Борис Бонев от организацията и добави, че всяко деяние на Общината след сходен случай ще е прекомерно закъсняло и решителни ограничения са нужни в този момент.

Организацията излезе с съответни оферти за други възможности, които час по-скоро да заменят острите гранични блокове.

,,Още при слагането им декларирахме, че размерът, формата и цветът им ги прави мъчно забележими и рискови за всички. Отказът на създателя им - арх. Пантелеев и неговия клиент госпожа Фандъкова, да разясняват следващия кървясъл случай е неприлично държание за сякаш виновни и ангажирани професионалисти'', съобщи Гергин Борисов от организацията. Той изясни, че Спаси София предлага три вероятни решения: слагането на по този начин наречените тактилни ограничители от неръждаема стомана, на линия настилка в друг цвят от в този момент съществуващата или на фабрично скосени каменни плочи, по сходство на тези, които сега се инсталират на ул. Цар Иван Шишман, част от същия план за реорганизация. Според организацията, всяко едно от тези решения съчетаванеобходимостта от ясно образно разграничаване сред трамвайното трасе и тротоарите и доста усъвършенствана пътна сигурност за пешеходците.

,,Градската среда би трябвало да бъде приветлива, а не враждебна към пешеходците. Не може задачата на българските градостроители постоянно да бъде слагането на физически ограничавания и забрани. Съвременното схващане за планирането на средата е за оптимално доста споделени пространства, в които хората да се усещат добре. Поставените ограничители на ул. "Граф Игнатиев ", към този момент неведнъж потвърдиха, че не обезпечават улеснение и сигурност, а вместо това са причина за съществени произшествия. Надяваме се, че дебелоглав или отвращение да се признае позволена неточност, няма да са причина за липса на съответни дейности за промяна на съществуващите ограничители'', заключи Борис Бонев и добави, че Столичната община и проектантът имаха разполагаем години, а строителят десетки милиони, с цел да подсигуряват, че тази знакова за София улица ще получи почтена реорганизация, само че вместо това цялото общество стана очевидец на всеобщ безпорядък, грозни и некачествени резултати.

Припомняме ви, че точно след направено следствие на "Спаси София " за нередности в публичната поръчка за реорганизация на ул. "Граф Игнатиев " предходният зам.-кмет Евгени Крусев подаде оставка, а в този момент е разследван от прокуратурата. Организацията е измежду главните критици на качеството и неспазените периоди на ремонта и от месеци приканва кмета и общинския съвет да наложат наказания на компанията реализатор и да подсигуряват качествено изпълнение
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР