Смайващ е броят на хората, които носят нов размер дрехи,

...
Коментари Харесай

След края на пандемията медиите се готвят за "спад на зрителското внимание"

" Смайващ е броят на хората, които носят нов размер облекла ", призна през юни Чип Берг, началник на компанията за произвеждане на деним Levi Strauss. След повече от година, прекарана в няколко локдауна, една четвърт от клиентите към този момент не се побират в дънките си, съобщи производителят пред Associated Press.

Дългото стоене на дивана може да е било нездравословно за хората по света, само че се оказа златна епоха за промишленостите, които оферират домашно забавление. Тъй като опциите за развлечение отвън дома бяха изключени и пътуванията до работното място отстъпваха на работата от у дома, хората имаха в допълнение свободно време. Потреблението на всичко се усили - книги, подкасти, музика и видеоигри.

Сега, когато имунизациите стартират да си правят работата, държавните управления в богатите страни стартират да отпускат ограниченията и хората се осмеляват да се върнат по улиците. Офисите се отварят още веднъж, заведенията за хранене одобряват поръчки, а публиката се завръща онлайн, на всички места - от Кан до Уимбълдън. " Индекс на нормалност ", изведен от изследване на The Economist измежду 50 страни демонстрира, че животът след пандемията се възстановява.

Тъй като свободното време у дома стартира да понижава, високата ангажираност на аудиторията от 2020 година отстъпва място на това, което Марк Мълиган от MIDiA Research, назовава " криза на вниманието ". Намаленото свободното време значи, че всички медийни компании стартират да си задават въпроса " в този момент интервал на непоклатимост ли е или ще има разгром ", споделя Брендън Брейди от Antenna, компания, която мери абонаментите за видеострийминг услуги.
Със скръстени ръце
Средностатистическият ангажиран на цялостен работен ден човек е спечелил с към 15% повече свободно време по време на пандемията, съгласно изследване на MIDiA, извършено измежду консуматори в Съединени американски щати, Австралия, Англия и Канада. Освен свободно време хората, които са запазили работата си, са изкарали и повече пари. Разходите на американците за развлечения като спорт, увеселителни паркове и почивки са намалели с 30% през 2020 година
По време на всеобщото стоене у дома през 2020 година хората слушаха повече от всичко - от музика до подкасти и аудиокниги Капитал - брой 28
Вместо това хората се обърнаха към екраните си. Във Англия времето, прекарано онлайн предходната година (включително телевизионни стрийминг услуги), се е нараснало с повече от половин час дневно, до близо пет часа, съгласно данни на английския медиен регулатор Ofcom. Да бъдеш обвързван стана извънредно значимо. В началото на пандемията едно от 10 семейства в Обединеното кралство нямаше достъп до интернет, само че към днешна дата към половината от тях към този момент са онлайн.

В търсене на нови занимания смарт телефон потребителите по целия свят са конфигурирали 143 милиарда нови приложения - с една четвърт повече от 2019 година (и повече от два пъти по-висок растеж от миналата година) съгласно Крейг Чапъл от платформата Sensor Tower, анализираща магазините за приложения. Най-голям дял от спомагателното време пред екрана е прекарано пред тв приемника: гледането на видеосъдържание се е нараснало с към 80 минути на седмица в богатите страни, сочи MIDiA. Видеоигрите означиха най-големия си симетричен скок, защото хората започнаха да отделят с час повече на седмица или 30% повече във време за игри. Слушането на музика се усили с 5%, до момента в който слушането на подкасти и аудиокниги - с близо една четвърт.

Книгите в книжен формат също означиха растеж на продажбите. Във Англия четири на всеки 10 души споделят, че четат повече, в сравнение с преди, съгласно изследване на Nielsen. Това е най-видимо измежду младежите, изключително дамите, които прекарваха 50% повече време в четене. Част от тези резултати се дължат на желанието на хората за бягство от действителността, само че четенето по време на пандемията беше отдадено на практическото себеразвитие - книгите за готвене и градинарство бяха най-предпочитани в нехудожествената литература, а детските книги за домашно образование означиха най-сериозен растеж.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР