Смъртта в Burning Man разследвана в САЩ, хиляди блокирани от наводнения

...
Властите в Невада разследват смъртта на мястото на фестивала Burning
Коментари Харесай

Властите в Невада разследват смъртта на мястото на фестивала Burning Man, където хиляди присъстващи останаха блокирани след наводнения от бури, пометени през пустинята на Невада през Съединените щати.

Организаторите затвориха достъпа на автомобили до фестивала на контракултурата в западния американски щат в събота вечер.

Присъстващите вървяха през калта, много боси или с найлонови торбички на краката си.

Главните бяха призовани да се подслонят на място и да запазят храна, вода и други припаси.

Офисът на шерифа на окръг Пършинг каза, че смъртта е настъпила по време на събитието в Блек Рок Сити, но предостави малко подробности, като отказа да разкрие самоличността на починалото лице или предполагаемата причина за смъртта, съобщи местният телевизионен канал KNSD.

На уебсайта на Burning Man организаторите на събитието насърчиха участниците да запазят спокойствие и предложиха, че фестивалът е създаден да издържи на условия като наводненията. Те казаха, че ремаркета за мобилни телефони са били пуснати на няколко места в събота вечерта и че за кратко ще направят интернет достъпен през нощта.

Бяха организирани и автобуси, за да отведат присъстващите до Рино – град югозападно от мястото на фестивала – от Герлах, град на около 8 километра (5 мили) от Блек Рок Сити.

„Burning Man е общност от хора, които са готови да се подкрепят един друг. Дойдохме тук, знаейки, че това е място, където носим всичко необходимо, за да оцелеем“, се казва в изявление на организаторите.

„Поради това всички ние сме добре подготвени за метеорологично събитие като това.“

Знаменитостта DJ Diplo публикува видео в Instagram в събота вечерта, показващо как той и комикът Крис Рок се возят в задната част на пикапа на фен. Той каза, че са изминали 9,7 км (6 мили) през калта, преди да се качат на стоп.

„Наистина вървях отстрани на пътя с часове с изпънат палец“, написа Дипло, чието истинско име е Томас Уесли Пенц.

Вратите за превозни средства няма да се отварят до края на събитието, което започна на 27 август и трябваше да приключи в понеделник, според Бюрото за управление на земята на САЩ, което наблюдава пустинята Блек Рок, където се провежда фестивалът.

Длъжностни лица казаха късно в събота, че входът на събитието остава затворен и не е известно кога празнуващите могат да напуснат територията. Но ако метеорологичните условия се подобрят, те се надяваха, че превозните средства могат да излязат до късно в понеделник.

Съобщенията дойдоха точно преди кулминационния момент за годишното събитие – когато голямо дървено чучело трябваше да бъде изгорено в събота вечер.

Източник: Асошиейтед прес
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР