Смъртта на Михаил Горбачов е огромна загуба не само за

...
Смъртта на Михаил Горбачов е огромна загуба не само за
Коментари Харесай

Горбачов ще бъде погребан до съпругата си в Москва


Смъртта на Михаил Горбачов е голяма загуба освен за Русия и съветския народ, само че и за цялата международна общност. Като причина за гибелта му се показва преклонната му възраст и проблеми с бъбреците. През последната година нееднократно е лежал в болница на хемодиализа.

Според последната воля на Горбачов той ще бъде заровен до брачната половинка си в Москва.

Редица международни водачи изпратиха съболезнователни телеграми до околните и роднините на Михаил Горбачов. Сред тях е президентът на Руската федерация Владимир Путин, министър председателят на Англия Борис Джонсън, президентът на Франция Еманюел Макрон. В телеграмите си водачите показват, че Горбачов е трансформирал хода на историята.

Михаил Горбачов беше последният общоприет секретар на Централния комитет на Комунистическа партия на Руската федерация и първият и единствен президент на Съветския съюз. Той промени живота освен на жителите на Съюз на съветските социалистически републики, само че и на целия свят.

Ако на Запад личността на Горбачов е без коментар, в Русия битуват спорни отзиви по отношение на ролята, която изиграва той в историята на Съветския съюз.

Според мнозина по-ляво настроени комунистически водачи и жители на Русия разпадането на Съюз на съветските социалистически републики е било неточност. Те считат, че Русия е щяла да живее доста по-добре при съществуването на империя като Съветския съюз, в сравнение с като демократична страна. На този декор обаче по-голямата част от съветското население приема голямата роля и е признателна за дейностите и политическите ходове на Михаил Горбачов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР