Смъртта на Диего Армандо Марадона продължава да дава повод за

...
Смъртта на Диего Армандо Марадона продължава да дава повод за
Коментари Харесай

Мениджърът на Марадона: Много е пресилено да се каже, че беше убит

Смъртта на Диего Армандо Марадона продължава да дава мотив за мнения.

Този път неговият някогашен представител и другар Гийермо Копола даде изявление за чилийския вестник La Tercera de Chile.
„ Аз съм от това потомство, което не гледа отдалеко. Не мога да схвана какво се готви, в случай че не съм в кухнята, по какъв начин се подготвя яхнията, какво са поставили в нея “, стартира Копола, разяснявайки гибелта на Марадона, а по-късно направи персонален паралел с годините, в които той самият е живял в Куба с живота на аржентинската легенда: „ Лито Пинтос, аржентински публицист, му написа записка, която ме изненада: „ Живях четири години в усамотението на Куба. След " своята " Куба Диего изживя своя напредък. Беше най-хубавият след 1986 година “ и добави: „ Но имам поради оня Диего, който генерира обич и ненавист. Само с мен не ги усещаше, тъй като аз го познавах и той знаеше. Казвате ми " те го убиха ", само че за мен гибелта на Диего е друга. В рамките на 96 часа откакто се разделихме с него, върнах пълномощни, контракти, прекратих активността на тази компания, в която той участваше на 50 %. Днес се борят за права, за подписи. Тениска се продава на търг. Знаеш ли какъв брой мемоари имам, които не бих посмял да докосна? Те ще бъдат мои или ги правя подарък. Защото не можеш да имаш облага от гибелта на Диего. Това е моят жанр. Друга възраст, различен метод на мислене. "

„ Силно е да се каже, че са го умъртвили “, сподели Копола за следствието на гибелта на Марадона. Той си спомни последните пъти, когато го е видял: „ Да. Има мощни решения на правораздаването, които бележат процеса. Сериозни обвинявания. Не единствено за лекаря (Морла), само че и за тези, които бяха в близост. Както и да е, ще ви кажа, виждам Диего в първия мач от деветото издание на Копа Аржентина. Той ме вижда разчувствуван. Излязохме на терена, прегърнати. Мачът завърши, Химнасия победи с 2:0, отидохме в съблекалнята. Той се засмя. Той беше Диего, който познавах. Не същият, само че занимателен...Следващата седмица Бока и Химнасия играха на Ла Бомбонера. Той ми сподели: „ Доведи ми щерка си, най-малката. Отивам в съблекалнята и не беше същият Диего. Какво си помислих? Че не се усеща удобно в съблекалнята. Той излезе на терена със сина на Далма и с Джанина, Бенджамин, неговия внук. Не беше същият Диего. Значи ли, че са го умъртвили? Това е мъчно доказуемо. Много е мощно да се каже, че са го умъртвили. "

„ На 30 октомври го видях изтощен. Един Диего, който не можеше да върви, който не можеше да се изправи, излезе на терена едвам - едвам. Не одобрявах това ", сподели още Копола.
Бившият сътрудник и предприемач се базира на италианеца Стефано Черчи за марката Марадона и сподели: " Марката принадлежи на фамилията. Той към този момент не е там. Г-н Черчи пристигна в Куба. Италианец.Днес е притежател на марката. Насочиха ли револвер към него да му дават марката " Марадона "? Не. Аз бях другар на Диего, брат. Не мога да приказвам за други, които не са били такива. Въпреки това в последните месеци Диего общуваше единствено със фамилията си и с няколко другари. Ако ми видите телефона, имам Диего, Диего 1, Диего - нов, той не вдигаше телефона на никого ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР