Смъртта на Алексей Навални е демонстрация на режимност, ръкавица, хвърлена

...
Смъртта на Алексей Навални е демонстрация на режимност, ръкавица, хвърлена
Коментари Харесай

Христо Грозев: Путин показва, че няма червена линия, която да не може да пресече

Смъртта на Алексей Навални е проява на режимност, ръкавица, хвърлена на целия цивилизован свят. Ако беше филм за мафията, щеше да е миг, в който мафията си признава, че е мафия. Случвайки се по време на войната в Украйна, Путин демонстрира, че няма алена линия, която да не може да пресече. " Това сподели проверяващият публицист от " Шпигел " Христо Грозев по Нова тв. Той е един от създателите на документалния филм за Навални, който завоюва " Оскар " предходната година.
Прочетете още
По думите му Навални, чието заравяне е през днешния ден в Москва, се е интересувал от всяка тематика, желал да знае всичко, да планува всичко, да помогне на всеки. Не се е страхувал да бъде политически неточен. Свободата на словото за него е била най-голямото богатство.

В момента се търси катафалка, разгласи Грозев, като съгласно него ще има най-малко 10 опита да се попречи на прощаването с Алексей Навални.

Според журналиста е имало договаряния за замяна на Навални с значим човек за Путин - съветски военачалник, който бил в немски затвор. Тези договаряния приключиха със гибел, само че в главата на Путин те са били договорка. Той е желал да реализира подготвеност за предаване на съветския военачалник, надявайки се, че след време ще откри други хора, за които да го замени. Така Грозев разказа една от хипотезите за тези договаряния.

По думите му съществува риск от нови ескалации, от нови болести на политически водачи, които са в съветските затвори, а може и още по-лошо, с цел да бъде показано, че режимът е режим.

Журналистът счита, че Путин разчитал на това Тръмп да пристигна на власт, с цел да седнат да се схванат. Точно по тази причина Путин желал да стигне оптимално на запад от границата. За него желаната граница минавала по река Днепър и включва Одеса. Точно по тази причина незабавно след изборите за президент в Русия се очаквала нова мобилизационна вълна. Самият Путин се надявал на 1 млн. души, само че съгласно западни специалисти по-вероятно е да бъдат 150-200 хиляди души.

Грозев описа, че в Русия сега се усилва производството на военни боеприпаси, с което войната може да продължи на ниско движение още 4-5 години. Но няма хора, които да бъдат хвърлени на фронта. Затова Путин можел да блъфира Запада още към година, че войната ще бъде дълга, счита Грозев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР