Смъртността - полекичка спада. Броят на дните, в които починалите

...
Смъртността - полекичка спада. Броят на дните, в които починалите
Коментари Харесай

Проф. Витанов с предупреждение заради COVID-19, направи и анализ на войната в Украйна

Смъртността - полекичка спада. Броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, ще се усилва. Това написа в профила си във Facebook математикът професор Николай Витанов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31221
Той прибавя, че макар оптимистичните трендове в борбата против вируса, Омикрон е към момента измежду нас и е единствено наша отговорност да се пазим от него.

Първо проф. Витанов разисква развоя на пандемията, след което дава мнение за войната в Украйна. По думите му тя няма да е къса.

Ето какво още написа той в профила си във Facebook:

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 05 април 2022 година

Както постоянно, първо - пандемията, след това - войната.

Нови членове на клуб " Мориарти " - няма. Нови членове на клуб " Хари Селдън " - няма. Караме си както до момента - рецензентите от Ганковото кафене пишат какъв съм несръчен, юрдеците от локвите през кафенето крякат какъв съм противен. Свестни прогнози от тях не чакаме.

Сега за пандемията.

1. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.87. Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива. Здравната система продължава да се разтоварва. Сценарият " Хари Сердън " продължава да е постоянен. А ограничения на практика няма. Което значи, че шейната е добре засилена надолу по ската.

Нали няма да забравите, на 20-ти април да ме попитате каква е тайната, за която ви писах преди седмица.

Няма супер пожар. Ами няма, какво да вършим в този момент. Няма. " Хари Селдън " гаси дифузното разпространяване. Както се и очакваше.

2. Да няма претъпкани лечебни заведения. Няма претъпкани лечебни заведения. Няма. Продължават да се освобождават кревати, които се трансферират за други потребности. Няма безпорядък. Има се математически критерии, по които се понижават леглата и виждате, че намаляването върви безпрепятствено

Да няма цялостен локдаун. Няма. Няма и да има. " Хари Селдън " се оправи чудесно и тук. Това беше авансово оповестено още през ноември предходната година, нали по този начин.

3. Смъртността - полекичка спада. Броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, ще се усилва. Това е заложено в " Хари Селдън ".

4. И така - обществената системата се движи към момента по предначертаната траектория от оповестения ви преди месеци сюжет " Хари Селдън ". Нещата са под надзор. Така ли е? Така е. Падат ли ограниченията в плануваните периоди - падат. " Хари Селдън " си свърши работа.

Картите през днешния ден. По гръцката граница е умерено. Новият вид на Омикрона го няма. Държим по този начин, гасим дифузното разпространяване и след това да се опитва да си го пали отново. Ако сме тарикати, няма да му се получи. Така е изчислен сюжетът " Хари Селдън ". Той си свърши работата. Но виждате, че по картата на риска още има алено и виолетово. Омикронът още не си е отишъл. Вече е ваша работа да се пазите. За което ви подсказва и прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост. Има още път до лятното успокоение. Но сме поели по него.





Сега за войната.

Напомням отново - тук не е място за леене на усеща, а за разбори. Лейте си възприятията на друго място. Тук се разисква настоящата обстановка от аналитична позиция. Чувствата пречат на положителния разбор.

Сега всъщност.

1. Ама то и американското разузнаване говорело за 45 000 съветски жертви през тази война. Е, значи сме на едно и също мнение с американското разузнаване.

2. Войната няма да е къса. Не е, както виждате и това елементарно можеше да се планува. Ама съм бил споделил първоначално, че с Харков Русия щяла да стане империя. Аз си държа на думите. Да, споделих го, драги ми рецензенти, които една свястна прогноза не може да извършите, а все гледате да напишете някоя рецензийка какъв несръчен бил Витанов и какви нелепости говорел. Защо си губите времето с тези трудове? Защото всякакви комплекси ви боцкат откъм гърба и не можете да се владеете. Затова.

3. Руската формация войски няма бройка да обкръжи дейно Киев. Руската формация войски няма бройка да държи цяла Украйна в окупирано положение. Поради което съветските цели изначално са били други. Какви - завладяване на Донбас и източна Украйна, ампутиране на достъпа на Украйна до море. Писах ви, че бойните дейности към Киев са за парлама, писах ви, че договарянията са за парлама. Ето, виждате с очите си, по този начин е. Очаквах, че главният спектакъл на военните дейности ще е в южна и източна Украйна. Ето, гледайте с очите си.

4. Мариупол падна. Украинските загуби там по никакъв начин не са дребни. Не пишем за това. Доста военопленници ще има. Сражението при Краматорската дъга бавно стартира. От Изюм като се тръгне, идната цел е Словянск, а също и Северодонецк. Следва Краматорск. Разбрахме се към този момент, че в украинската войска няма генерали от ранга на Манщайн. Украинската формация ще стои около Краматорск. Със съответните кървави последици. Съдбата на източна Украина ще се реши там. Ама там украинците щели да начукат канчето на проскубаната баба Меца. Тъй, така и след това като се юрнат, за 9-ти май ще завладяват Москва и церемониал на успеха на Червения площад ще създадат. На хубави опиати сте тези, които разправяте такива неща. Истината ще бъде грозна както постоянно. Изтрезнейте и ще ви я кажа.

5. Техническото изкривяване - за това се разбрахме, че ще приказваме в средата на април. В Украйна не остана читава петролна рафинерия. Значи скоро танковете няма да могат да се движат. Тоест, няма да могат да се реалокират, в случай че бъдат открити. Зенитните установки на украинската войска се вадят методично от строя. Най-голямата неточност ще бъде, отслабената украинска войска да се върже в борби на голо поле. Шансът им е да стоят окопани в градовете. И да се надяват, че руснаците няма да употребяват най-големокалибрените си оръжия, че тогава в действителност ще стане мазало.

6. Психическото изкривяване. Гигантски викове имаше за това, което написах през вчерашния ден за Буча. Мъчим се да надуем пропагандния балон. Сребреница? Къде са 7-те хиляди натрупа? От моя позиция - извънредно неблаговиден фалшив. Ще го повеят, повеят и като видят, че за нищо не става, ще го изоставят. Идеята е в вярна посока - съветските зверове ни избиват, само че реализацията е тотално аматьорска. Всеки сериозен аналитик ще ви го каже. Интересното е, че по част от труповете има бели ленти. Симпатизанти на руснаците значи. Което повдига един забавен въпрос. И тъй като отговорът на този въпрос би трябвало да се замота, казусът Буча ще бъде заметен под килима. Гледайте. И не се ловете на пропагандни трикове. Помнете Бисмарк по отношение на лъжата и войната.

Засилваща се съсипия в Украйна кара тамошните пропагандисти за употребяват все по-озъбени пропагандни способи. Руски зверове, милиони унищожени съветски танкове, могъщи контраофанзиви. И това ще се утежнява. Руснаците няма потребност да употребяват още такива пропагандни способи. Войната е отвън Русия, те би трябвало да държат съветското население в уместно ментално положение, което и вършат. Всекидневното проявление на видеа с заличаване на украинска бойна техника бавно подрива украинския военен дух. Ако съумеят да разбият украинската Краматорска формация, бойният дух на украинската войска ще замине напълно, най-малко в източната част на Украйна. Това е ситуацията. Какво ще стане, ще забележим напълно скоро.

7. По фронтовете. Подготовката за сражението при Краматорската дъра завърши. То стартира с боеве за Северодонецк и Словянск. Руснаците ще се опитат да котелират краматорската украинска формация, по този начин, че се чакат огромни боеве в пространството сред Краматорск, Запорожие и Днепропетровск. Бонусът за руснаците от спечелването на Краматорското стълкновение ви е явен - Харков.

Както знаете, моето мнение е, че борбите по другите фронтове са за парлама, договарянията също са за парлама. Докато не свърши сражението при Краматорската дъга. Това си мисля аз.

Може да съм противен и малоумен, само че до момента добре планувам какво ще вършат руснаците. Веднага обаче си поръсвам главата с пепел - не съм юрдек с красиви пера, не мога да грача мощно и не пиша рецензии в Ганковото кафене, гледaйки отражението си в поточето до кафенето и псувайки Витанов, че скапва менталния кеф от хубавата панорама на личния рецензентски облик в поточето.

Това е ситуацията. Чакаме да забележим какво ще стане.

И до момента в който чакаме и гледаме - помним Бисмарк. Дето не знаел, по какъв начин да върне мечката в бърлогата и че войната било едно от трите събития, дето най-вече се лъжело.

Иначе, войната си е гадна работа. И помнете следното - каквито и пропагандни трикове да се вършат, най-после ще би трябвало да се дава отговор на въпроса - за какво изкарахте мечката от бърлогата? Това няма по какъв начин да се замете под килима. Знаете, че съм мощно изумен от аматьорското равнище на пропагандата в тази война. Но какво да се прави, светът е огромен и изненади дебнат отвред.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР