Смъртните случаи при хоспитализирани болни от коронавирус пациенти са три

...
Смъртните случаи при хоспитализирани болни от коронавирус пациенти са три
Коментари Харесай

Covid-19 – три пъти по-смъртоносен от сезонния грип

Смъртните случаи при приети в болница заболели от ковид пациенти са три пъти повече от тези с грип. Тези с дихателна непълнота, породена от Covid-19, също са повече спрямо болните от сезонен вирус. Това може да се изясни частично със съществуващия имунитет против грипа - било заради предходна зараза или имунизация.

Проучването, което се появи в списанието „ The Lancet Respiratory Medicine ”, обгръща 89 530 пациенти, приети в болница с ковид през март и април тази година и 45 819, приети в болница със сезонен грип сред декември 2018 година и края на февруари 2019 година Смъртността при болните от Covid-19 е 16.9%  против 5.8% при болните от грип.
 „ Това е най-голямото проучване, което преглежда редом двете заболявания и удостоверява, че Covid-19 е доста по-сериозен от грипа “, споделя Катрин Куантин, професор от Университетската болница на Дижон и френския Национален здравен институт INSERM.
„ Откритието, че смъртността при ковид е три пъти по-често срещана по отношение на тази при сезонния грип, е необикновено, тъй като грипният сезон във Франция (в интервала 2018 – 2019) беше най-тежкият от пет години насам като брой на смъртните случаи. “

Също по този начин се оказва, че болните от ковид имат потребност от доста по-интензивни грижи, които лишават почти два пъти повече време от тези при другите пациенти.По-често причина за хоспитализиране на деца под 18 годишна възраст е сезонният грип, при тези под 5 години обаче е коронавирусът.
„ Това изследване акцентира, че щом към момента няма нито едно лекуване, което да оказва помощ бързо и несъмнено за възобновяване на болните от Covid-19, извънредно значимо е намирането на ефикасна ваксина против заболяването “, споделя доктор Паскал Туберт-Битър.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР