Смъртните случаи по време на секс представляват само 0,2% от

...
Смъртните случаи по време на секс представляват само 0,2% от
Коментари Харесай

Опасен ли е сексът при проблеми със сърцето?

Смъртните случаи по време на секс съставляват единствено 0,2% от всички смъртни случаи от сърдечен удар, откриха английски откриватели. Учените се надяват, че тези данни ще бъдат потребни за хора със сърдечни болести – те постоянно отхвърлят да вършат секс, с цел да не предизвикат припадък. Сексът обаче, наподобява, не е по-опасен от всяко друго умерено физическо натоварване.

Хората със сърдечносъдови болести от време на време лимитират половия си живот от боязън, че натоварването по време на секс ще навреди на сърцето им. Страховете им наподобяват оправдани, а историите за хора, които са умирали при полов контакт от инфаркт, наливат масло в огъня. Но какъв брой огромна е в действителност вероятността от такава гибел?

Изследователи от Лондонския университет „ Сейнт Джордж “ решили да схванат това. Те анализирали данни за близо 7000 души, умряли от сърдечен арест сред 1994 и 2000 година, регистрирани в центъра по сърдечна патология в болничното заведение " Сейнт Джордж ", профилирана за такива случаи. Всички тела при постъпването били деликатно изследвани за отрови и други вероятни некардиологични фактори.

Случаите на гибел по време на секс или до един час след него измежду тях били общо 17. Средната възраст на умрелите била 38 години. Две трети от тях били мъже. Обикновено повода за гибел от инфаркт са към този момент съществуващи болести - кардиомиопатия, нарушавания на сърдечния темп и други Но при повече от половината от умрелите по време на секс не били следени отклонения преди този момент.

В девет от случаите повода за гибелта била посочена като неочаквана аритмична гибел - прекъсване на кръвообращението, породено от нарушаване на сърдечния темп без явни аргументи за това.
Колкото по-често се прави секс, толкоз по-плътна е съответната зона в мозъка
Област в мозъка, обвързвана с гениталиите при дамите и реагираща на докосването им, е открита от немски учени. Установено е, че тази обла...
Прочети повече
Втората по разпространеност причина за гибел е аортна дисекация - разслояване на най-голямата артерия, при която кръвта тече сред пластовете на стените на аортата. Ако в това време има скъсване и на трите пласта, настава солидна загуба на кръв, която съвсем постоянно води до гибел.

Освен от секс такива патологии могат да бъдат провокирани от стрес, физическо натоварване и приложимост на някои опиати, да вземем за пример кокаин. Наследствените болести и факторите на метода на живот също могат да повлияят на рисковете – да вземем за пример пушачите като цяло са по-податливи на сърдечни проблеми.

„ Сексуалната интензивност участва в 0,2% от всички неочаквани смъртни случаи от сърдечен арест в група от голям брой случаи - пишат създателите в публикация, оповестена в списанието JAMA Cardiology. - Синдромът на неочаквана аритмична гибел и кардиомиопатия бяха преобладаващите съществени аргументи, отразяващи възрастта на кохортата от смъртни случаи, които оценихме. "

„ Смятаме, че тези резултати дават известна убеденост, че половата интензивност е релативно безвредна за пациенти със сърдечни болести, изключително за по-младите хора “, споделя проф. Мери Шепърд, водещ създател на проучването.

Но откривателите признават, че изследването преглежда единствено смъртните случаи и не взема поради пациенти, оживели след прекъсване на сърцето, обвързвано със полова интензивност. Следователно действителният риск може да е по-висок - само че надали задоволително, с цел да си откажете удоволствието.
Къде се намира центърът на оргазма
Центърът на оргазма в човешкото тяло е скупчване на кафези в гръбначния мозък. Тяхното активиране провокира стесняване на мускулите на т...
Прочети повече
„ Въпреки че това е малко и лимитирано изследване, обнадеждава фактът, че в него доста малко смъртни случаи от ненадейно прекъсване на сърцето са свързани със полова интензивност “, споделя експертът от Британската кардиологична фондация Рут Гос. Много хора със сърдечни болести се тормозят да вършат секс, показва тя.

„ Нормално е да се тревожите във връзка секса, в случай че имате болно сърце, само че вероятността от ненадейно прекъсване на сърцето не е по-голяма, в сравнение с при всеки различен тип физическа интензивност - отбелязва Гос. - Няма причина, заради която хората с болно сърце да не могат да продължат да се любуват на здравословен полов живот. Важно е обаче да се съблюдават рекомендациите на лекаря. "

За тези, които се тормозят от вероятни опасности, тя предлага да се съветват със своя лекуващ доктор.

Според кардиолозите от фондацията сексът може да съставлява най-голяма заплаха за хората, които неотдавна са претърпели инфаркт. В този случай си коства да се откажат от половата интензивност най-малко за няколко седмици.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР