Смъртните случаи от ковид в Китай догодина може да са

...
Смъртните случаи от ковид в Китай догодина може да са
Коментари Харесай

Опашка от десетки катафалки пред крематориум в Пекин

Смъртните случаи от коронавирус в Китай следващата година може да са над 1 милион

Десетки катафалки образуваха през днешния ден опашка пред крематориум в Пекин, макар че няма информация за нови смъртни случаи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на рецензиите за метода, по който се регистрират новите случаи на ковид, в миг, когато китайската столица се приготвя за епидемиологичен гърмеж.

След всеобщи митинги в страната с население от над 1 милиард души против политиката на " нулев коронавирус ", в сходство с която бяха налагани локдауни и рутинно бе прибягвано до масовотестване, ограниченията бяха смекчени, напомня Ройтерс. Драконовската политика значително задържа разпространяването на вируса под надзор в продължение на три години, въпреки и на висока икономическа и психическа цена.

Внезапното анулиране на политиката на " нулев коронавирус " хвана нежната здравна система на Китай неподготвена. Болниците изпитват дефицит на кревати и кръв за пациентите, усеща се и липса на медикаменти в аптеките. Властите бързат да строят специфични клиники. Експерти предвиждат, че броят на смъртните случаи от коронавирус в Китай следващата година може да надвиши един милион.

По информация на Ройтерс пред крематориум в пекинския квартал Тунчжоу се е образувала опашка от към 40 катафалки, които чакали да влязат на препълнения паркинг. Полицейското наличие пред обекта е било засилено.

Няма удостоверение, че множеството от тези хора са умряли след заразяване с ковид.

Понякога за кремация в Пекин се чака с дни. Роднините на умрелите заплащат високи такси, с цел да си обезпечат по-бързо обслужване, споделиха чиновници на погребални организации. Китай употребява тясна формулировка на смъртните случаи от коронавирус и през вчерашния ден не заяви за нито един умрял.

Потвърдените смъртни случаи в страната от началото на пандемията са 5241 – доста по-малко в сравнение с в страни със доста по-малко население.

Националната здравна комисия посочи през вчерашния ден, че в категорията на умряли от коронавирус попадат единствено инфектирани с ковид пациенти с пневмония и белодробна непълнота.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР